Tech esport

Ki mondta, hogy az esport nem sport?

Persze most ne menjünk bele megint a kérdésbe, csak nézzünk meg egy videót, ami sok mindent megmagyaráz.

Tehát van ez a jelenség, jelesül az esport, ami még mindig az elektronikus sport rövidítése. És igen, szerintem ezt az egész jelenséget addig fogják támadni a hagyományos sportokat művelő, vagy kedvelő emberek, amíg világ a világ. “Az mitől sport, hogy valaki egy kontrollert nyomogat, és egy monitort bámul?” – kérdezhetik sokan, és sokszor hiába hozza fel az ember nekik a sakk párhuzamát, vagy csak a levegőbe beszél koncentrációról, agytornáról, összpontosításról és csapatjátékról.

Viszont van valami, ami esetleg még jobban illusztrálhatja az esport hatásait. Akik egy “hagyományos” sporteseménnyel akarnak összehasonlítani egy ilyen videojátékos tornát, sokszor azt emelik ki, hogy az esport versenyeken a közönség csak unatkozó, pattanásos geekekből áll, akik körömrágva, csendben nézik, ahogy kedvenc bajnokaik a nagy kivetítőn páholják a nem annyira kedvenc bajnokaikat. bezzeg egy jóféle focimeccsen, ahol a hangulat olyan szinten hág a tetőfokára, hogy zúg a nézőtér (meg néha az ellentábor feje, ha megindul a béközép ugyebár).

Na, akkor itt egy elég csattanós cáfolat. Néhány napja zajlott az MLG Columbus elnevezéső rangos esport-esemény, ahol a világ legjobb csapatai egymillió dolláros összdíjazás mellett mérkőztek meg egymással. Készült is az eseményről egy tonna videó, ami a különféle meccseket ábrázolja, mi mégis egy olyat mutatunk, amin a másik oldal látható: a közönség. Na, itt is vannak aztán olyan pillanatok, amit még egy hagyományos sportesemény is megirigyelhetne, nem is beszélve az üresen kongó hazai stadionokról. És ahol így szurkolnak, ott lehet unalmas maga a verseny? Nahát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik