Tech

Lehetséges a fájdalommentes szakítás a Facebookon

A múltat végképp eltörölni.

Social Media Breakup Coordinator – ez a foglalkozása egy Caroline Sinders nevű hölgynek; a pozíciót ő maga találta ki; de ez nem valami kamu álmunka: nagyon is komoly és felelősségteljes állás.

Magyarra talán úgy fordíthatnánk: közösségi médiás szakításkoordinátor.

Ha ennyiből még nem világos, hogy milyen feladatkörrel jár ez a meló, akkor úgy kell elképzelni, hogy Caroline eltakarítja a Facebookról és más online felületekről a múltunkat.

Tegyük fel, hogy szakítunk valakivel. Ez – legalábbis az esetek jelentős részében – fájdalommal jár. Ekkor jön Caroline, és felégeti mögöttünk az exünk felé vezető hidakat: felbontja a kapcsolatot a közösségi oldalakon, kitörli egykori szerelmünk fotóit, adatait a profilunkból, a számítógépünkből és a telefonunkból.

Na, persze, nem visszavonhatatlanul: a másolatokat megtartja, ha netán a jövőben még szeretnénk újra felmelegíteni a káposztát.

Mire jó ez?

– merülhet fel a kérdés bárkiben. Sinders a Daily Dotnak elmagyarázta: azért mert egy kapcsolat befejezése után az érintett feleknek minden ilyen tevékenység fájdalommal jár: sebeket tép fel. Mielőtt kitöröljük a fotóit, még meg kell néznünk, és esetleg gondolatban újra átéljük a régi élményeket, feltámadnak a régi érzéseink. Meg ugye a Törlés / Delete gombra kattintani is igencsak fájdalmas.

Caroline azonban a legkisebb lelki tusa nélkül ki tudja törölni mások múltját (sőt nemcsak szerelmi szálakat szakít szét: megromlott baráti és munkakapcsolatok lezárásában is segít). Először afféle művészeti projektnek szánta ezt a feladatkört, úgy gondolta, hogy szolgáltatása kifigurázza azt a jelenséget, hogy az emberek ma már minden tevékenységet hajlamosak kiszervezni, külső céggel intéztetni.

De aztán rájött, hogy erre bizony van igény.

Konzultált számos krízistanácsadóval, terapeutával, ügyvéddel, de még informatikussal is, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudja nyújtani e sajátos szolgáltatást. Nemrég még minden kisgyerek arról álmodott, hogy felnőttként tűzoltó vagy hercegnő lesz belőle – néhány év múlva talán már mindannyian közösségi médiás szakításkoordinátorként képzelik el magukat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik