Tech

42 megapixeles új tükörreflexes gép érkezik

A Ricoh hamarosan egy vadonatúj felső kategóriás DSLR fényképezőgéppel fog jelentkezni.

A Ricoh vezető munkatársai még tavasszal erősítették meg azon információkat, miszerint a vállalat hamarosan egy vadonatúj, full-frame szenzoros Pentax digitális fényképezőgéppel fog előrukkolni. Hivatalosan egyelőre csak ennyit lehet tudni a titokzatos újdonságról, melyről persze már rengeteg pletyka látott napvilágot. Ezek közül a legfrissebb, hogy a készülék egy hónap múlva, egész pontosan október 6-án, egy keddi napon fog bemutatkozni.

Eddig úgy tudtuk, hogy az egyelőre ismeretlen típusjelzésű high-end Pentax masinában egy 36 megapixeles felbontású, aluláteresztő szűrő nélküli CMOS képérzékelő kap helyet, az objektívek gyártásával foglalkozó Tamron cég munkatársai nemrégiben viszont kikotyogták, hogy a gép nem 36, hanem 42 megapixeles lesz. A szenzor egyébként egyenesen a június közepén bejelentett csúcskategóriás MILC fényképezőgépből, a Sony Alpha 7R II-ből érkezik.

A fényérzékenység ISO50 és ISO102400 között állítható, a fénymérésről egy 86 ezer pixeles RGB szenzor gondoskodik, az élességállítási feladatokat pedig egy SAFOX XI autofókusz rendszer hajtja végre a maga 27 AF-pontjával, melyek közül 25 keresztszenzoros és 3 f2,8-as. Említést érdemel továbbá a K-bajonett, a szenzormozgatásos képstabilizátor, a 100 százalékos lefedettségű, pentaprizmás optikai képkereső, a 3,2 colos képátlójú és mozgatható kijelző, illetve a dupla SDXC memóriaslot. A beépített vaku nélküli újdonság várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik