Szórakozás

Sugar daddy vagy megértő társ: mit keres egy fiatal nő egy idősebb férfiban?

Ha tíz embert megállítanánk a kérdéssel az utcán, szerinte mit keres egy fiatal nő az idősebb férfiban, egész biztos, hogy gondolkodás nélkül minimum öten azt válaszolnák, az egzisztenciát. Pedig nem ennyire egyszerű a válasz a kérdésre, feltehetően Andy Vajnát és Vajna Tímeát sem csak a pénz tartja össze. Az ugyanis rövid ideig tudja táplálni a lelki szükségleteket, nem éveken, évtizedeken keresztül. Várjuk a te történetedet is a témában, miként élted meg, hogy a lányod idősebb férfit választott, hogy a férjed elhagyott egy fiatalabb lányért. Oszd meg velünk az Így jártam blog email címén, az igyjartam@24.hu-ra küldött leveledben!

A pénz mellett a személyiség is nagyon számít

A párválasztás során mindenkinél egyértelműen szempont az egzisztencia. Aki mást mond, az nem mond igazat. Általában a társadalmi hierarchiában hasonló helyen álló, hasonló vallású, hasonló gondolkodású, hasonló politikai nézeteket valló embert választjuk társunknak. Ha az egzisztencia az egyik vagy másik fél javára kiugróan eltérő, akkor máris megbélyegzik a partnerét azzal, hogy aranyásó. Egyértelmű, hogy csakúgy, mint másoknál, a gazdag, idős férfi és a fiatal, csinos de kevésbé jómódú lány kapcsolatánál is fontos szerepe van az egzisztenciának, ahogyan a politikai nézetnek, a társasági életnek, a műveltségnek, a humornak is, hogy a sort tovább ne is folytassuk.

Mit keres egy fiatal férfi egy idősebb nőben?
Működhet, ha a nő 10-15 évvel idősebb a pasinál? Ha igen, hogyan kell kezelni a barátok és családtagok fenntartásait? Szakértőnk válaszol.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének aranyásó lányok, akik tényleg csak a lóvéra hajtanak, minden mással pedig úgy vannak, hogy teljesen mindegy, majd benyelik.

A fiatal lányok is elsősorban társat, szövetségest keresnek leendő partnerükben, a védelmező-oltalmazó férfit.

Egyáltalán nem ritka, hogy azok a lányok, akik előszeretettel az idősebb férfiakba zúgnak bele a kortárs fiúkkal szemben, apa nélkül, elvált szülők gyerekeként nőttek fel. Egyfajta korrekciós választás számukra az idősebb férfi, akivel pótolhatják a gyerekkorukból kimaradt apát – a felnőtt kapcsolatban mondhatni fel is neveli az idősebb férfi a fiatal lányt.

A nagy korkülönbség lehetőséget ad arra, hogy a férfinak egyértelműen jó egzisztenciája legyen, hiszen egy ötvenes férfi a huszonéveinek végén járó fiatal lánnyal szemben már szinte egy egész életet tudhat magáénak, lakással, gyerekkel, kocsival, munkahellyel, biztos háttérrel. Ezzel szemben sok közel harmincas fiú még csak most kezdi az életét, próbálgatja szárnyait, nem tudja, mivel szeretne foglalkozni és talán még eszébe se jut a családalapítás, a felelősségteljes felnőtt élet. A fiatal lány számára vonzóbb lehet egy udvarolni tudó, jó egzisztenciájú, kellemes külsejű idősebb férfi, akire felnézhet, akivel szemben jóval kevesebb elvárása van, mint egy negyvenes, érett nőnek.

Baj lehet az istenítésből

A fiatal lány stabil egzisztenciát talál a nála évtizedekkel idősebb férfiakban, ami a családalapításhoz elengedhetetlen. Felnéz a férfira, tiszteli bölcsességét, türelmét. Az idősebb férfi pedig nem a negyven pluszos nők közül fog választani az elromlott házassága után, pláne, ha még szeretne gyereket. A huszon-, harmincéves lányok élvezhetik, hogy nem a megszokott kocsmákban kell üldögélni a randikon, hogy nem a kortárs fiúk közül kell választaniuk, akiknek eszük ágába sincs feladni az éjszakai életet, ami rengeteg kalandot kínál. A felelősségteljes férfi, aki biztos egzisztenciával rendelkezik ma már többségében a negyvenes-ötvenes férfiakban van meg, ennyire kitolódott a családalapítás átlagéletkora. Így érthető, hogyha könnyedén egymásra talál a fiatal lány és az idősebb férfi, hiszen igényeik találkoznak, és megtalálhatják egymásban azt, amit keresnek.

Az ilyen kapcsolatoknak számtalan buktatójuk van, természetesen a környezet támogatásának hiánya, azaz a családtagok, barátok ellenző viselkedése a legjellemzőbb. A generációs különbségek is a két ember közé állhatnak, elképzelhető, hogy az idősebb férfi már nem akar gyereket sem még egy családot, így a fiatal nőnek le kell mondania a céljairól, ha meg akarja tartani a kapcsolatot. Az idősebb férfi számára eleinte vonzó és jó érzés, hogy a fiatal lány isteníti őt, de pont ez az, ami miatt a párkapcsolat későbbi szakaszában bizonytalanságot érezhet, és a korából adódóan hátrányként tekinthet az évszámaira.

A fiatal lánynak is lehet félnivalója, hiszen az évek múlásával az ő zsengesége, feszessége és szépsége is megkopik, és lehetséges kimenetele a kapcsolatuknak, hogy az idősebb férfi ismét egy fiatal után koslat majd.

A féltékenység sem kihagyható a buktatók közül, az idősebb férfinak biztosan van két-három komoly exe, volt felesége, gyerekei, akik miatt folyamatosan napi kapcsolatban állhatnak. A nagy korkülönbség ellenére is lehetnek boldogok és törekedhetnek a kiegyensúlyozott párkapcsolatra, ha elfogadják egymást, és törekszenek arra, hogy őszintén beszéljenek céljaikról, közös jövőt tervezzenek.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik