Szórakozás

Chuck Berry zenéje tovább él

Chuck Berry (chuck berry)
Chuck Berry (chuck berry)

Június 16-án jelenik meg a múlt szombaton elhunyt Chuck Berry utolsó stúdióalbuma – jelentette be a Dualtone lemezkiadó honlapján és a Twitteren. A 90 évesen meghalt zenész születésnapján, októberben maga jelentette be, hogy új stúdiólemez kiadására készül.

A CHUCK című lemez Berry első stúdióalbuma az 1979-es Rock It óta.A Dualtone Records szerint a korongon szereplő tíz új szerzemény közül nyolcat Berry írt. 2014-ig dolgozott az albumon, később maga felügyelte az album munkálatait, amelybe rokonait, barátait is bevonta. Berry gyerekei és unokája mellett Nathaniel Rateliff és a Rage Against the Machine-es Tom Morello is közreműködött az új anyag elkészítésében.

A korongon szereplő Lady B. Goode című számot egyik legnagyobb slágere, a Johnny B. Goode spirituális folytatásának szánta a zenész. A jellegzetes gitárintró Grammy-életműdíjas kitalálóját otthonában érte a halál március 18-án.

Az amerikai gitáros-énekes legismertebb slágerei közé tartozott a Roll Over Beethoven és a Sweet Little Sixteen. Zenéje több műfaj sztárjaira is hatással volt, sokak mellett a Beatles, a Rolling Stones és Elvis Presley is feldolgozta néhány dalát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik