Szórakozás

Fördős Zé: Benke Laci bácsi azonnal kiesne A Konyhafőnökből

Benke Laci bácsit sokan kritizálják életművének olyan fura kincsei miatt, mint a rántott, sonkás banán vagy az alföldi túrókrém, tört C-vitaminnal. Az interneten egyesek büntetnék az említett receptek miatt, míg mások kifejezetten kedvelik a munkásságát. A téma az RTL Klub műsorvezetőjeként dolgozó gasztrobloggert, Fördős Zét is megmozgatta.

“Nem irtom tűzzel-vassal a liszttel besűrített főzelékeket, a rántást, sőt ezt a magyar gasztronómia részének tekintem. Laci bácsinak ez a fajta irányvonala nekem szimpi lenne akkor, ha jó ízléssel csinálná. Itt az a probléma, hogy extrém alapanyag-kombinációkat használ, gondoljunk csak a most híressé vált gépsonkába tekert banánra. Illetve a másik baj, a profi szakácsokra nem jel­lemző alapanyag-felhasználás. A kettő kombinációja miatt a végeredmény hajmeresztő és mulatságos”

– mondta a Borsnak Zé, aki üzent is a szakácsnak:

“Arra kérem Laci bácsit, hogy vegye elő azokat a receptjeit, amelyekkel a versenyeken nyert. (…) Aki szakácsnak nevezi magát, vagy mesterszakácsnak, az vállalja a szakmával járó kötelezettséget is, és tartania kell a színvonalat. Ha mond­juk A Konyhafőnök című műsort ve­szem, akkor Laci bácsi videóiban bizony na­gyon sok olyan étel látható, amivel az első körben kipottyanna.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik