Szórakozás

Eurovízió: Kitaszítottság a magyar dalok sorsa?

Freddie napokkal a verseny után is vigasztalhatatlan az Eurovíziós Dalfesztiválon elért 19. helyezése miatt, többször kifejezte már csalódottságát. Rajongói is egy emberként álltak ki mellette a legnagyobb közösségi oldalon: sokak szerint szombaton Magyarország eddigi legjobb előadását és dalát mutatta be az Eurovízión, a helyezésünk így nem a teljesítménynek, hanem például a politikának köszönhető.

Frenreisz Károly, a dalverseny hazai selejtezőjének számító A Dal című válogató egyik zsűritagja is osztja ezt a véleményt.

“Ő és a dal is nagyon jó volt. Kicsit a politika játszott bele, hogy ezen a helyen végzett. Sokkal jobb helyezést kellett volna elérnie a teljesítménye alapján. Az Eurovíziós Dalfesztiválok szavazásai mindig a politikáról, az érdekelt országok egymásra voksolásáról szólnak, és ránk nem nagyon szavaznak. A magyar dalok és előadók mindig ebbe a „kitaszítottságba” esnek bele”

– mondta a Blikknek a Skorpió együttes egykori alapítója, akit nem lepett meg annyira, hogy Fehérvári Gábor Alfréd mindössze ötödannyi ponttal végzett, mint a győztes ukrán fellépő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik