Szórakozás

Elton John már most szentté avatná Ferenc pápát

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2014. 10. 30. 16:22

A brit zenész az AIDS elleni küzdelmet támogató szokásos évi jótékonysági rendezvényén beszélt arról, hogy a melegek katolikus egyházon belüli elfogadására irányuló megnyilvánulásai miatt tekint "hősként" a pápára.

Korábban a témában:

Az Elton John AIDS Alapítvány New York-i rendezvényének házigazdájaként elmondott beszédében a zenész hangsúlyozta, Ferenc pápa kiszélesíti a határokat az egyházban. “Avassuk szentté ezt az embert már most, rendben?” – mondta Elton John, akinek alapítványa 3,7 millió dollárt (907 millió forint) gyűjtött a kedd esti gálán.

“Tíz évvel ezelőtt az AIDS elleni küzdelem egyik legnagyobb akadálya a katolikus egyház volt. Ma olyan pápánk van, aki nyíltan beszél a problémáról”- fogalmazott a zenész. Mint elmondta, Ferenc pápa különleges, jószívű ember, aki azt szeretné, hogy mindenki részesüljön Isten szeretetéből. “Hatalmas az a feladat, amelyet az egyházon belül véghez kíván vinni. Bátor és vakmerő, és éppen ez az, amelyre ma szükségünk van a világban” – hangsúlyozta John.

A zenész házastársa, David Furnish mellett Neil Patrick Harris, Alec Baldwin, Matt Lauer és Anderson Cooper újságíró is részt vett a rendezvényen, amelyen egyebek közt egy-egy velük való közös ebédre lehetett licitálni. A komolyabb tételek közt szerepelt egy Damien Hirst-festmény, amely 270 ezer dollárért talált gazdára, valamint egy Robert Mapplethorpe-alkotás, amely 90 ezer dollárért kelt el. Harmincötezer dollárt fizettek továbbá Elton John New York-i újévi koncertjére szóló négy jegyért, illetve backstage belépőkért.

A zenész, aki nagyrészt ülve töltötte az estét múlt heti térdoperációja miatt, a rendezvény zárásaként néhány klasszikussal, köztük a Tiny Dancer és a Your Song című számokkal örvendeztette meg az egybegyűlteket.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.