Tudomány

Már magyarul is elérhető a pápaalkalmazás

Egyelőre még csak az egyházfő androidos híveinek fejlesztette le a magyar katolikus hírportál azt a mobilos programot, amivel magyarul is követhetik Ferenc pápa online megnyilatkozásait.

Pápa-mobil néven már elérhető az első magyar nyelvű alkalmazás, amelyet a Magyar Kurír katolikus hírportál készített. Ebben percről percre lehet követni a pápa Twitter-üzeneteit, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit. Az alkalmazás jelenleg androidos készülékeken érhető el, de néhány héten belül az iOS felhasználók is letölthetik az alkalmazást – ígéri közleményében a portál.

A hazai egyház hírei külön rovatban

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg a különböző világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a Szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve – húsvéti időszakban – Regina Coeli imádságok éppúgy, mint a Szent Márta-házban hétköznap reggel mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más jelentős alkalmakon mondott prédikációi, a Szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és csoportos audienciákról szóló híradások is.

A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a további hírek rovatban olvashatják a Pápa-mobil felhasználói, a Magyar Katolikus Egyház híreiről pedig a hírek/hírfolyam rovaton keresztül értesülhetnek az érdeklődők.

A The Pope App nyomában

Mint a portál írja, megválasztása óta Ferenc pápa személye és megnyilatkozásai iránt Magyarországon is nagy érdeklődés tapasztalható, mind a katolikus hívek, mind az egyházhoz szorosan nem kötődők részéről. A mobilalkalmazás létrehozói ennek a nagyfokú érdeklődésnek kívántak megfelelni.

A Pápa-mobil kiindulási alapjául a külföldön már elterjedt, számos idegen nyelven elérhető alkalmazás szolgált (például a The Pope App).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik