Szórakozás

Ilyen a Google szerint Szeged 3D-ben

Budapestről még nincs, Csongrád megye székhelyéről viszont már nézhetünk háromdimenziós városképet a Google Earth jóvoltából.

Jól néz ki a Google Earth által készített háromdimenziós térkép Szegedről. Egy automata segítségével formálták testekké a város épületeit. Böngészéskor a legtöbben a nevezetességeket és lakhelyüket nézik meg. Mi sem tettük ezt másként, a Dóm teret szemléltük meg először.

Időben körülbelül 2013 nyarán járhatunk, hiszen épül a Szegedi Szabadtéri Játékok díszlete. Tulajdonképpen a “terepasztal” jól mutatja be a várost, bár, ha jobban ráközelítünk az épületekre, akkor már látható, hogy a Google automata szerkesztője néhol pontatlan.

Itt még több Google-os cikket talál:

A Google 10 legszebb utcája

10 ijesztő kép a Google utcanézegetőjéről

Nézzen be a Gyűrűk ura bányáiba

Az első 3D-ben lemodellezett város

2007 augusztusában Hamburg volt az első 3D-ben lemodellezett városa a Google-nek. Lézeres technika és digitális fényképek segítségével mutatták be az épületeket. 2012-ben volt a következő lépés, amikor a Google bejelentette, hogy fokozatosan saját automatája által generált 3D-s épületekkel helyettesíti a felhasználók korábbi épület-modelljeit.

Ha ön is szívesen megnézné a város háromdimenziós változatát, itt megteheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik