Szórakozás

Kiderült Stohl terve

stohl andrás (stohl andrás, )
stohl andrás (stohl andrás, )

"Sütöttem stokit a kerálóban, aztán megetettem az annával" - aki nem érti Stohl mondatát, az megfejtheti a hamarosan megjelenő börtönszótárával.

Stohl András most megjelent Magyar börtönpokol című könyvének sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a jövőben börtönszótárt és börtönszakácskönyvet is ki szeretne adni. Buci a rácsok mögött töltött öt hónap alatt alaposan beleásta magát a börtönkultúrába: kiképezte magát az ottani szlengből, és már a kényszerből készült különös ételek elkészítését is keni-vágja.

Az EU2998 számú elítélt gyakran készített magának cellájában különböző fogásokat, egyik “kedvencéről” szól a következő mondat: “Sütöttem stokit a kerálóban, aztán megetettem az annával.” Ez azt jelenti, hogy sárgaborsó főzeléket főzött merülőforralóval, aztán lehúzta a vécén.

Stohl András elárulta, hogy az elítéltek gyakran használják fritőzként a merülőforralójukat. Ilyenkor egy kicsit átalakítják a készüléket, majd zsírt töltenek bele, és megsütik benne a reggelire kapott hidegélelmet.

“Sokszor készítettem magamnak ezzel a módszerrel sült párizsit. Csíkokra vágtam az ujjnyi vastag felvágottat, majd megsütöttem a kerálóban. El sem tudják képzelni, hogy mennyire finom…” – árulta el Buci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik