Szórakozás

Ennyi pénzből él valójában Stohl

stohl andrás (stohl andrás, )
stohl andrás (stohl andrás, )

Bár kijött a börtönből, valójában még nem lélegezhetett fel teljesen Stohl András. A rá kiszabott büntetés ugyanis csak március ötödikén jár le. Ha addig összeütközésbe kerül a törvénnyel, le kell töltenie a kedvezményként kapott öt hónapot is.

Minderről a tegnap esti könyvbemutatóján beszélt a színész. Bár a Szalai Vivien által írt Magyar börtönpokol című könyvet mindenki botránykönyvként emlegeti, Stohl szerint nem az. A könyv szerkesztője, Ómolnár Miklós úgy fogalmazott, ez a kötet kordokumentum, valamint a felnőtté válás naplója, nem pedig bulvárkönyv.

Stohl maga is elmondta, nem fél a támadásoktól, illetve a perektől, hiszen ami a könyvben szerepel, szóról szóra igaz. Kiemelte, korrektnek tartja a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának azon nyilatkozatát, melyben azt mondták, csak a kötet teljes tartalmának megismerése után döntik el, perelnek-e, vagy sem. A híresség elmondta, szeretne könyvéből egy tiszteletpéldányt elküldeni az őt elítélő bírónőnek is. Hozzátette, a könyvet egyébként mindazoknak ajánlja, akik bíztak benne és mellette álltak a börtönbüntetése letöltése idején is. A színész azt is leszögezte, tapasztalatai szerint a börtönbüntetésnek valóban van visszatartó ereje, de nevelő hatása nincs.

Arra a kérdésre, hogy változott-e a bent töltött 150 nap alatt, valójában nem tudott konkrét választ adni. Azt azonban nem titkolta, még mindig a pillanatnak él, élvezi az életet. Azt azonban hiányolja, hogy nem vadászhat, ugyanis elvették a fegyvereit, amelyeket újabb vizsgák és kérvényezés után leghamarabb március ötödikét követően kaphat csak vissza. Jogosítványa sem lesz még évekig, addig sofőrrel közlekedik – mondta el a Hír24 érdeklődésére. Azt sem tagadta, hogy ez bizony költséges mulattság, ami annak tükrében, hogy egyelőre tévés munkája nincs, bizony érzékenyen érinti a családi kasszát.

„Elmondhatom, hogy hónapról hónapra élünk, de azért nincs para. Úgy vagyunk, mint egy átlagos család. Az adóságról, jelzálogról szóló hírek viszont nem igazak” – mondta a Hír24-nek adott interjúban Stohl. A színész azt sem tagadja, hogy az RTL Klubbal már nincs szerződése, ugyanakkor ígéretet kapott arra, hogy számítanak rá. Úgy véli, a csatorna szeretné elkerülni a támadásokat, ezért büntetésének valódi lejártáig, vagyis március 5-ig biztosan nem foglalkoztatják.

Bár sokan várták, a bemutatón nem volt jelen Stohl ügyvédje, Ruttner György, akiről a színész kegyetlen őszinteséggel kipakol a könyvében. A jogász a Hír24-nek azt mondta, nem kíván foglalkozni ezzel az üggyel. Természetese Stohlt is megkérdeztük a kialakult helyzetről. A színészt azt mondta, továbbra is együtt dolgozik Ruttner Györggyel, a jövőben is ő lesz az ügyvédje.

A könyvbemutatón a könyv írója, Szalai Vivien kijelentette, szerinte az emberek nem bocsátottak volna meg Stohlnak, ha nem tölti le a börtönbüntetését, erre nagyon jó volt ez az öt hónap. Ezzel a kijelentéssel Stohl is egyetértett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik