Szórakozás

Fél bankba menni a Viszkis

Tizenhárom évnyi börtönlét után keramikusként szeretne boldogulni Ambrus Attila. Ehhez azonban bankszámlát kell nyitnia, s be kell sétálnia egy bankba, ahol utoljára tizenhárom éve járt. Ám akkor rabolni.

Hosszú ideje nem szívhatott friss, szavad levegőt Ambrus Attila. A Viszkis néven elhíresült bankrabló tizenhárom évnyi börtönlét után, kizárólag az RTL Klub, Fókusz című műsorának adott interjút. A bankrabló azért tett kivételt a csatornával, mert Dörmer Csaba, a produkció munkatársa, évek óta figyelemmel kíséri Ambrus Attila életének alakulását. „Mivel az RTL Klub már évekkel ezelőtt az Ambrus Attiláról készülő film mellé állt, és a Fókusz riportere iránt nagy a bizalma, nem volt kérdéses, hogy az RTL Klubnak adja majd szabadulása után az első interjút”– mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki csak megerősíteni tudta az interjú exkluzív jellegét.

Dörmer Csaba és Ambrus Attila ismeretsége valóban régre nyúlik vissza. A riporter egy több évvel ezelőtti interjú alkalmával barátkozott össze a Viszkissel, akinek egyetlen kérése az volt, hogy egy kerámiamintákat tartalmazó könyvet juttassanak be részére. A Fókusz riporterének jóvoltából Ambrus Attila álma teljesült, s ezzel meg is alapozódott a bizalom kettőjük között. Ezt mutatja az is, hogy a Viszkis, szabadulása után egy általa készített, saját nevével szignózott kerámiával lepte meg kedvenc riporterét Dörmer Csabát, hálája jeléül. Ezt követően az interjú szinte adta magát. A beszélgetés gördülékenyen és kellemes hangvételben folytatódott, s Ambrus Attila úgy nyílt meg a Fókusz riporterének, mintha régi jó barátok lennének. „Felhajtás nélkül, nyugodtan tudtunk beszélni. Több témát is érintettünk, így kiderült, hogy Attila csak keramikusmunkáira szeretne koncentrálni. A saját nevével szignózott darabokat szeretné értékesíteni, vállalkozóként.

Ehhez azonban szüksége lesz egy bankszámlára. Így hosszú idő után be kell mennie egy bankba. Ezúttal azonban nem rabolni fog, hanem a jövője szempontjából az egyik legfontosabb lépést megtenni. Érthető, ha kicsit lámpalázas” – árulta el Dörmer Csaba, akinek exkluzív interjút adott a Viszkis. Kiderült, Ambrus Attila szeretné kerülni a nyilvánosságot, hiszen tart attól, hogy feltételes szabadlábra helyezését veszélyeztetné a nagy nyilvánosság. „Ambrus Attila kedvezménnyel szabadulhatott, és szeretné, ha ez a kedvezmény nem kerülne veszélybe egy félresikerült nyilatkozat vagy emberek rosszindulata miatt” – árulta el a Fókusz riportere, aki a családalapításról és későbbi terveiről is faggatta az utóbbi évtizedek legismertebb bankrablóját. Hogyan viszonyult ezekhez a kérdésekhez Ambrus Attila, s mi volt az elmúlt tizenhárom év legmegdöbbentőbb dolga számára? Kiderül a ma esti Fókusz, valamint a szombati Fókusz Plusz exkluzív riportjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik