Szórakozás

Milliókat szerezhet a Viszkis – Bűncselekmény áldozata lehet?

Elképesztő összefogás indult a Viszkis rablóért, pontosabban azért, hogy megoldódhassanak anyagi gondjai. Jótékonysági árverést és gyűjtést is szerveznének a javára.

A Hír24 úgy tudja, maga Ambrus Attila is meglepődött azon, hogy az emberek ennyire pozitívan fogadták kiszabadulását. Rengetegen próbálják vele felvenni a kapcsolatot, ki ezért ki azért. Tóth Enikő pszichológus szerint a Viszkisnek most nagyon óvatosnak kell lennie, hiszen bizonyára sokan csak az ismertsége miatt próbálnak rátapadni. Az sem kizárt, hogy megpróbálják majd kihasználni, de ennél veszélyesebb, hogy esetleg a nevével visszaélnek. A pszichológus nem csodálkozna azon, ha esetleg hamarosan hasonló bankrablás történne, mint amilyeneket korábban a Viszkis követett el. Tóth Enikő szerint Attilának nagyon óvatosan kell most viselkednie, jobb, ha egy ideig inkább kételkedő mindenkivel szemben.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Azt, hogy valóban mindenféle emberek megjelentek az egykori rabló körül, mi is tapasztaltuk. Tudomásunkra jutott, hogy egy csoport gyűjtést akar szervezni Ambrus Attila megsegítésére. Állítólag akkor támadt az ötletük, amikor megtudták, hogy a Viszkisnek vissza kell fizetnie az általa okozott kárt a bankoknak és pénzintézményeknek. Mivel ez az összeg nem kevés, csaknem 200 millió forint, így Attila rajongói úgy döntöttek, mindent megtesznek azért, hogy összeszedjék a tetemes adóság egy jelentős részét. Azt, hogy pontosan milyen formában tervezik a gyűjtést, egyelőre még nem akarták elárulni. A Hír24 által megkérdezett jogász szerint azonban könnyen lehet, hogy ez az akció cseppet sem legális. És bár Ambrus Attilának semmi köze nincs hozzá, mindenesetre nem lenne jó számára, ha egy újabb gyanús üggyel hoznák összefüggésbe, vagy maga esne bűncselekmény áldozatává.

A Hír24-nek sikerült beszélnie egy amatőr festővel is, aki társaival együtt szintén arra készül, hogy segítséget nyújtsanak Ambrus Attilának. Azt tervezik, megfestik a Viszkis portréját, amit aztán elárvereznének. Ehhez persze szeretnék az elítéltből hirtelen celebbé avanzsált férfi beleegyezését is kikérni, sőt arra számítanak, hogy személyes találkozásra is sort keríthetnek.  A művészekből álló csoport a portré eladásából származó pénzt jótékonysági célokra szeretné felajánlani, másik részét pedig ők is Ambrus Attila anyagi gondjainak megoldására fordítanák. Azt, hogy mikor készülhet el a festmény, egyelőre nem lehet tudni, de az már szinte biztos, hogy a licit több százezer forintról indul. Kérdés persze, hogy lesz-e olyan ember, aki hajlandó fizetni a Viszkisről készült festményért. Bár ismerve a rajongókat ennél talán sokkal többet is hajlandóak áldozni kedvencükért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik