Szórakozás

Megszállotja lett a gasztronómiának a Mokka műsorvezetője

Demcsák Zsuzsa nemcsak a műsorvezetésben, hanem a konyhában is megállja a helyét. A TV2 képernyőse egyik kedvenc receptjét is elárulta a Hír24-nek.

Közel hét évvel ezelőtt hihetetlen nagyot fordult az életem. Megszületett a kisfiam, Benedek, alig egy évvel később pedig a kislányom Tamara.


Fotó: TV2

Mindig is imádtam a konyhában sürgölődni, a gyerekeimnek pedig kezdettől fogva én főztem. A gyerekeim öröme és a konyhában töltött órák pedig olyan sikerélményt adtak, hogy megszállottan kezdtem el gyűjteni a recepteket, jártam a piacokat, fedeztem fel újabb és újabb gyerekeknek való ízeket, alapanyagokat és formákat. Én magam is innen-onnan szedegettem össze a recepteket, kérdezgettem anyukákat, faggattam barátnőket és tanultam meg szépen-lassan a gyerekek ízlésvilágát.

Ma is nekik és velük együtt főzök. Tegyék ezt önök is otthon, a családjukkal!

 

Tejbegríz mézes fahéjas-őszibarackkal

Tejbegríz reggel, délben és este. Azt hiszem így nézne ki étel szempontjából egy ideális nap a kisfiamnak. Tízből kilencszer szívesen el is készítem és bőségesen megszórva kakaóval perceken belül tálalom, de tízedik alkalommal mindig valami újítást eszelek ki. Ilyen pikáns recept az alább is, ahol a tejbegríz tetejére lehet halmozni egy mézes, fahéjas, őszibarackos kis dombocskát, amivel máris sokkal vonzóbb ez a klasszikus reggeli a 6 évnél idősebbek számára is.

 

Hozzávalók:

–         8 dl tej,

–         4 ek búzadara

–         1 kk cukor

–         1 db őszibarack

–         1 ek méz,

–         4 dkg dióbél

–         Ízlés szerint porcukor és őrölt fahéj, vagy kész kakaópor

 

Mielőtt a tejet felrakom melegedni, egy kevés vizet teszek az edény aljára, hogy ne égjen le a tejbegríz. Beleöntöm a tejet, majd két részletben a búzadarát és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Amikor elkészült a tejbegríz, ízesítem egy kevés cukorral.

Ezután külön kis serpenyőben felmelegítem a mézet, beleteszem a szeletekre vágott őszibarackot (ez télen lehet nyugodtan konzerv is), és a dió darabkákat. Egy-két percen keresztül együtt pirítom, majd tálalom.

Mélytányérba merek a kész tejbegrízből és a tetejére halmozok a mézes őszibarackból. A végén jó alaposan megszórom fahéjas porcukorral, vagy kakaóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik