Szórakozás

Madonna ezúttal árvaházzal próbálkozik

Miután a popdíva iskolaprojektje kudarcot vallott, most árvaházat szeretne építtetni Malawiban.

Madonna korábban úgy tervezte, a Raising Malawi alapítványon keresztül egy 400 lánytanulónak otthont adó iskolát építene az afrikai országban – a projektet azonban lelőtték, miután több mint 3,8 millió dollárt fölöslegesen elköltöttek.

Az alapítvány októberben távozó elnöke, Philippe van den Bossche vagyonokat költött az énekesnő pénzéből építészekre, tervezőkre, irodabérlésre, de a pénzből állítólag még golfklub tagságra, autólízingre, privát sofőrre és fényűző ebédekre is futotta. A férfi hiába távozott a posztjáról, az általa megvalósított munka annyira semmitmondó és fölösleges volt, hogy a projektet végül leállították.

Madonna azonban nem adja fel, most azt tervezi, leányiskola helyett árvaházat építtet az afrikai országban. “A terveim szerint az intézmény legalább ezer gyermek befogadására lesz alkalmas, emellett persze továbbra is szeretném adományokkal segíteni a már meglévő alapítványokat” – nyilakozta egy dokumentumfilmben a világhírű énekesnő, akinek nem véletlenül fontos ennyire az afrikai árvák helyzete, hiszen korábban egy kisfiút és egy kislányt fogadott örökbe Malawiból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik