Szórakozás

Madonna perelni akar a malawi fiaskó miatt

A popdívának 11 millió dollárja bánja, hogy az iskolaprojektben mindenki belőle akart megélni, a lányakadémiák mégsem épültek fel.

Madonna úgy tervezte, a Raising Malawi alapítványon keresztül egy 400 lánytanulónak otthont adó iskolát építene az afrikai országban – a projektet azonban lelőtték, miután több mint 3,8 millió dollárt fölöslegesen elköltöttek.

Az alapítvány októberben távozó elnöke, Philippe van den Bossche vagyonokat költött az énekesnő pénzéből építészekre, tervezőkre, irodabérlésre, de a pénzből állítólag még golfklub tagságra, autólízingre, privát sofőrre és fényűző ebédekre is futotta. A férfi hiába távozott a posztjáról, az általa megvalósított munka annyira semmitmondó és fölösleges volt, hogy a projektet végül leállították – Madonna pedig ügyvédein keresztül próbál megoldást találni a helyzetre.

Az iskolaépítési projekt rengeteg embert felhergelt az országban, kezdve a földjük feladására kényszerített farmerektől, az egyeztetésből kihagyott kormánytagokon át, a munkálatokra felbérelt dolgozókig, akiket az alapítvány kivonulása után egy szó nélkül kirúgtak – és akik most szintén bíróságra mennének jogszerűtlen elbocsátásuk miatt.

Van den Bossche nem volt hajlandó nyilatkozni az esettel kapcsolatban, elsősorban az általa korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra hivatkozva.

AJÁNLOTT LINKEK:

Madonna jogi lépéseket fontolgat a semmivé lett afrikai iskolaépítés miatt – angolul (FOXNews)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik