Pályán kívül

Kevesebb futóverseny lesz a fővárosban, de több stadiont újíthatnak föl

Futas(1)(1)(430x286).jpg (futás, futóverseny, )
Futas(1)(1)(430x286).jpg (futás, futóverseny, )

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén rendeletmódosítással döntött a budapesti futó sportesemények számának korlátozásáról, valamint jóváhagyta azt a támogatási szerződést, amely szerint idén 15 milliárd forint támogatást kap a központi költségvetésből Budapest a közösségi közlekedés finanszírozásához.

A módosítás értelmében egy naptári évben legfeljebb három jelentős forgalomkorlátozással járó, hat kisebb forgalomkorlátozással járó, valamint három forgalomkorlátozással nem járó futó sportesemény kerülhet be a naptártervbe.

A módosítással szigorítják a futóversenyek pályázati feltételeit, illetve – mérlegelve a korábbi évek gyakorlatát, a tapasztalatokat felhasználva – a pályázati eljárás egységesebbé teszik a hatékonyabb ügyintézés érdekében.

A közgyűlés ezen kívül jóváhagyta egy pénzügyi és jogi kötelezettségvállalással nem járó szándékmegállapodás aláírását a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ), amelynek keretében 45 budapesti labdarúgópálya fejlesztése történhet meg.

A képviselők emellett szintén költségviselési kötelezettség nélküli támogatásukat adták a Magyar Szinkronúszó Szövetségnek a jövő évi junior szinkronúszó világbajnokság budapesti megrendezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik