Foci
Lisszabon, 2017. március 24.
Bernd Storck, a Portugália elleni világbajnoki selejtező mérkőzésre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya a lisszaboni Fény Stadionban tartott sajtótájékoztatón 2017. március 24-én. A mérkőzés március 25-én lesz.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az andorrai zakó 200 millás gondot okozott az MLSZ-nek

24.hu
24.hu

2017. 06. 20. 11:20

Az elnök és a szövetségi kapitány jót akart, amikor leszállította a jegyárakat, illetve meghívta a válogatottat külhonba is elkísérő szurkolókat a soron következő két hazai vb-selejtezőre. A gesztus azonban nem várt bonyodalmakhoz vezet.
Korábban a témában:

Az andorrai arcpirító kudarc (0-1), és az MLSZ elnökségének elmúlt heti állásfoglalása – megerősítették Bernd Storckot szövetségi kapitányi hivatalában – után szép lassan mindenki megnyugodott. A magyar futball visszazökkent a megszokott hétköznapi medrébe.

Budapest, 2016. május 20.
Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Nagyot bukó kapitányok a Storcknak adott esélyről: jogos, korrekt döntés
Bernd Storck második esélyének értékelésébe bevontuk a magyar válogatott elmúlt húsz évének legnagyobb kudarcai miatt menesztett edzőket.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a szurkolói lélektanra is megpróbált hatni azzal, hogy az ominózus elnökségi után bejelentette, a soron következő lettek – augusztus 31., és a portugálokkal, szeptember 3. – elleni hazai világbajnoki selejtezőre egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők a Groupama Arénába.

Bernd Storck szövetségi kapitány az elnöki gesztus után nem sokkal maga is úgy érezte, tennie kell valamit a válogatottat Andorráig kísérő szurkolók kárpótlása érdekében. Azt mondta:

Szeretném meghívni őket erre a két mérkőzésre, a Lettország és Portugália ellen ingyenes lesz. Ezt azért teszem, hogy megköszönjem, hogy az elmúlt időszakban biztattak minket.

Storck Csányi bejelentése után nem vállalt túl nagy pénzügyi kockázatot. Andorra la Vellában nagyjából 650-700 magyar szurkolt a helyszínen, ami annyit jelent, hogy a két hazai meccsen a legrosszabb esetben sem kell

1,4 millió forintnál több kárpótlást fizetnie a német szövetségi kapitánynak. Azt azonban nyilván se Csányi elnök, se Bernd Storck nem sejtette, felajánlásukkal hatalmas bonyodalmat okoztak.

Az MLSZ ugyanis csak elektronikusan úton értékesíti a válogatott találkozók belépőit. Korábban szép számmal fogytak a mind az öt hazai vb-selejtezőre szóló bérletek, így a Lettország és a legnagyobb érdeklődéssel várt Portugália elleni mérkőzésekre szólók is.

Így szinte biztos, hogy a 650-700 érdekelt közül többen is rendelkeznek már belépőkkel. Ezek egészen biztosan más és más helyre szólnak, azaz találkozónként is különböző kategóriájú, 2500-25 000 forint közötti jegyek visszaváltását kell megoldani (nem beszélve a bronz, ezüst és arany VIP-jegyekről).

Kérdés, hogyan tervezi mindezt lebonyolítani az MLSZ?

Négyféle szurkolóról beszélünk:

  • Aki ott volt Andorrában és már van bérlete a lettek, portugálok ellen.
  • Aki ott volt, de még nincs jegye.
  • Akinek már van bérlete, de nem volt ott Andorrában.
  • Nem volt ott, és érvényes bérlete sincs a hátralévő meccsekre, de szeretne ott lenni a Groupama Arénában. (Náluk nincs gond, ők a hagyományos úton tudnak egységesen ezer forintért jegyet venni majd.)

Úgy tudjuk az MLSZ több osztály bevonásával már dolgozik a pénz visszafizetéséhez szükséges megoldóképleten.

  • Ki kell találják, hogyan, milyen felületen kell majd jelentkezzenek azok a kedves szurkolók, akik élni szeretnének az elnök úr és a szövetségi kapitány által felajánlott lehetőséggel.
  • Ahogy azt is, hogyan tudják visszafizetni az Andorrába ellátogató bérletes szurkolók lettek, illetve a portugálok ellen két meccsre arányosított értékcsökkenését?
  • Az is kérdés, hogyan kapják meg a Bernd Storck által kifizettet új jegyeiket az “andorrai”, bérlettel rendelkező szurkolók.

Ami biztos, amíg Bernd Storck csak nagyjából 1,4 millió forintot bukik az andorrai fiaskó miatt, addig az MLSZ sokkal többet.

A szövetség telt ház esetén ezer forintos jegyárral számolva maximum 20-21 millió forint bevétellel számolhat meccsenként.

Az eddigi vb-selejtezőkön átlagosan 6000 forintos jegyárral számolva nagyságrendileg 120 milliós lehetett a bruttó árbevétel találkozónként.

Így a két soron következő vb-selejtező kapcsán cirka 200 millió forinttól esik el az MLSZ, miközben ennek az összegnek egy kis hányadát vissza kel, fizesse a bérlettel rendelkező és visszatérítést igénylő szurkolóknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.