Forma-1

Hamilton a leggyorsabb Brazíliában, de minden Rosbergnek kedvez

A Forma-1-es szezonban már csak egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: Nico Rosberg vagy Lewis Hamilton. Merthogy az egyéni világbajnoki címért folytatott csata még nem dőlt el, a német versenyző 19 pontos előnyben várhatja a szezon utolsó két futamát.

A hétvégén Brazíliába látogatott a mezőny, a szabadedzések alatt pedig egyértelművé vált, hogy Interlagosban is a Mercedes pilótái között dől el a pole-pozíció sorsa. Mondjuk ebben a szezonban egyedül Monacóban nem ők ketten indultak az élről, akkor Daniel Ricciardóé volt az első rajtkocka.

Hamilton a Q3-ban dobbantott egy 1:10.860-as idővel indított, amit 1:10.736-ra javított, ennél senki sem volt gyorsabb . A brit pályafutása 60. pole-ját szerezte meg.

Rosberg ott lohol a címvédő nyakéban, ráadásul neki az is tökéletesen elegendő a végső sikerhez, ha Hamilton mögött mindkétszer második lesz a szezon további szakaszában. Kimi Raikkönen és Max Verstappen vannak ott a rajtrács második sorában.

Felipe Massa a 13. lett utolsó hazai versenyén, a Q2 után kiment integetni a szurkolóknak. Szép pillanatok voltak, egy ikon vonul vissza a szezon végén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik