Forma-1

Bangkokban nem kérnek a Forma-1-ből

forma-1 (forma-1, )
forma-1 (forma-1, )

Thaiföld nagyon szeretne Forma-1-es futamot rendezni, de a helyszín egyelőre kérdéses.

Thaiföldön már egy ideje kacérkodnak a gondolattal, hogy hozzájuk is ellátogasson a Forma-1. Tavaly év végén arról szóltak a hírek, hogy 2015-ben már beszállhat a száguldó cirkuszba az ország, akkor egy Bangkok utcáin zajló esti futamról volt szó.

A múlt hónapban azonban született egy olyan törvény, amely szerint Bangkok határain belül, kiváltképp a történelmi városrészben nem rendezhetnek autóversenyeket. Thaiföldön nem estek kétségbe, életbe léphet a B-terv.

„Phuket ideális helyszín lehet, ráadásul a turizmus fellendítésében is a segítségünkre lehet. Még mindig van elég időnk a futam előkészítéséhez” – mondta a turisztikai és sportminiszter, Somsak Pureesrisak.

Egy helyi lap ugyanakkor kételkedik abban, hogy Phuket városa alkalmas lenne egy Forma-1-es nagydíj megrendezésére. A Phuket Wan cikke szerint az infrastruktúra csapnivaló, pocsék a közlekedés, és nehéz elképzelni, hol lehetne normális körülmények között elszállásolni a versenyre látogató szurkolók tízezreit.

„Jelenleg nagyjából annyi az esély egy nagydíj megrendezésére Phuketben, mint egy tuk-tukkal felmenni a Mount Everest tetejére” – írja a szerző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik