Forma-1

Miért lassú Schumacher?

A Mercedes-csapatnál egyelőre teljes a tanácstalanság azt illetően, hogy Michael Schumacher miért volt lassú az egész kínai versenyhétvégén.

Ugyan Nico Rosberg az első három futamon is gyorsabb volt Michael Schumachernél, a Mercedes GP két németje között igazán Sanghajban alakulat ki nagyon látványos különbség.

Schumacher maga sem értette, hogy miért is szenved a kínai pályán: “Tulajdonképpen a lassú kanyarok kijáratánál van a gond, egész hétvégén nem tudom eltalálni. Megnézzük az adatokat, próbáljuk kitalálni az okát. Tény, hogy Nico egész hétvégén nagyon jól szerepel. Az az igazság, hogy a beállításaink gyakorlatilag megegyeznek, ezért is vizsgáljuk meg, hogy nálam mi a probléma” – mondta még az időmérőt követően.

Schumacher gyenge szereplése kapcsán a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug azt is felvetette, hogy esetleg a kasztnival lehetett valami gond: “Hadd vizsgáljuk meg ezt az elméletet is, mielőtt magyarázatot adunk” – mondta az újságíróknak vasárnap este Sanghajban.

A csapatfőnök, Ross Brawn is elismerte, hogy Schumacher “tempójával gond van”, de magyarázattal ő sem tudott szolgálni: “Michael problémái nehezen érthetők. Nem a nehéz, hanem az egyszerű kanyarokban küszködött. Mostanáig egyre közelebb került Nicóhoz, a Kínában történtek teljesen szembemennek a trenddel” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak az angol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik