Foci

Mindkét állását elveszítette Bernd Storck

Közös megegyezéssel távozik a  a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is. Keresik az utódját.

Kedden ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, ismét Bernd Storck jövője volt az egyik téma. Azért ismét, mert nyáron, az Andorra elleni történelmi vereség után is beszámolót kellett adnia a németnek, akkor az a döntés született, hogy bár történelmi vereség ide vagy oda, kap még egy esélyt.

Szépen indult, mégsem lett a nép kapitánya Bernd Storck
Bernd Storcktól azt várták, reformálja meg a magyar focit. Mégsem jutottunk egyről a kettőre. Vége a Storck-érának.

Négy tétmérkőzéssel később (a letteket vertük, majd kikaptunk Portugáliától, Svájctól, végül Feröert győztük le) megint beszámolót kellett volna tartania Storcknak, akinek a távozását a szurkolók hangosan követelték az utolsó hazai vb-selejtezőn. Más kérdés, hogy a hírek szerint nem jelent meg a keddi elnökségi ülésen, amely után azt a bejelentést tették, hogy:

Bernd Storck közös megegyezéssel távozik. Nem csak mint szövetségi kapitány, hanem mint sportigazgató is. Csányi Sándor azt mondta később, nem jár plusz költséggel a szakember távozása. Bernd Storckkal együtt Andy Möller megbízása is véget ért.

Az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a lehetséges jelöltekkel. Elképzelhető, hogy a válogatott idei két mérkőzésére beugró kapitányt bíznak meg, Luxemburggal és Costa Ricával játszunk barátságos meccset.

Csányi Sándor: Nem volt értelme a folytatásnak
Az MLSZ elnöke azt mondja, semmilyen plusz költséggel nem jár a német szakember távozása. Andy Möller is Bernd Storckkal tart.

Az 54 éves Storck 2015 márciusában lett az MLSZ sportigazgatója, majd júliusban vette át a válogatott irányítását, miután Dárdai Pált visszarendelte a Hertha BSC. Az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésein, majd a norvégok elleni pótselejtezőn már ő irányította a válogatottat, a csapat kijutott, majd a csoportját megnyerve a nyolcaddöntőig ment. Márciusban 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A vb-selejtezőben aztán egy feröeri döntetlennel kezdett a csapat, de a legkínosabb az Andorra elleni vereség volt. Onnantól kezdve elveszett a bizalom Storck irányába, az utolsó mérkőzésen már zúgott az “Auf Wiedersehen” a lelátón. A harmadik helyen végzett irányításával a csapat a sorozatban, nagyon elmaradva Portugáliától és Svájctól. A megszerezhető 30 pontnak csupán a 43 százalékát gyűjtötte be, ami az 1986-os legutóbbi vb-részvétel óta lezajlott nyolc világbajnoki selejtezősorozatból a harmadik legrosszabb. Voltak olyan hírek, hogy a súlyos lelépti díja miatt nem menesztették az andorrai fiaskó után.

Bernd Storck mérlege a magyar válogatott kispadján 25 mérkőzésen: 8 győzelem, 7 döntetlen, 10 vereség.

A szövetségi kapitányi posztra már több nevet is bedobott a sajtó, lehetett hallani Szabics Imre, Paulo Sousa, Marco Rossi vagy épp Lőw Zsolt megbízásáról is. A hivatalos bejelentés után pedig még további hírekre lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik