Foci

Minden idők legjobb ausztrál futballistája végezte ki Szíria vb-álmait

A malajziai 1-1-es odavágó után Sydney-ben rendezték az ázsiai selejtezők pótselejtezőjét, az Ausztrália-Szíria mérkőzést. Amelyik csapat nyer, annak még egy kört kell mennie, úgy nevezett interkontinentális-selejtezőben Észak-Amerika negyedik legjobb csapata ellen (ez jelenleg Panama).

A sydney-i meccset a vendégek kezdték jobban, Szíria már a hatodik percben megszerezte a vezetést Al Soma góljával. Szíria tehát továbbjutásra állt. De akkor érkezett a 37 éves Tim Cahill, és vállára kapta Ausztráliát.

A 13. percben egy gyönyörű fejessel előbb egyenlített, majd a hosszabbítás 109. percében bevitte a kegyelemdöfést, és egy újabb fejessel tovább juttatta Ausztráliát a következő körbe. A hosszabbításban 10 emberrel játszott már Szíria, miután Al Mawas a 94. percben megkapta második sárga lapját.

Tim Cahill 103. válogatott meccsén 49. és 50. góljával mentette meg Ausztráliát. A Twitter valósággal forrt, sokak szerint minden idők legjobb ausztrál futballistáját láthattuk parádézni.

És ha hozzátesszük, hogy az ország örökrangsorában az 50 gólos Cahill mögött 29 góllal követi a következő, már amúgy nem aktív játékos, igazuk lehet.

Az összefoglaló:

Ausztrália a következő körben vagy Panamával vagy az Egyesült Államokkal vagy Hondurassal találkozik az oroszországi foci-vb-re való kijutásért.

Eredmény – vb-selejtező, Ázsia, pótselejtező, 2. mérkőzés

Ausztrália-Szíria 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)

Továbbjutott: Ausztrália, 3-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik