Foci

Tévedés Nikolics nyakába varrni a mélyrepülést

Vékony a Chicago Fire kispadja, csak remélni lehet, hogy ez nem kerül a playoff-helyekbe - mondja a Jenkifoci szakértője.

Parádésan kezdte az idényt a Chicago Fire, volt a bajnokságnak olyan periódusa, amikor az MLS-csapat a Toronto FC mögött a második helyen állt a Keleti-főcsoportban, a gólfelelős Nikolics Nemanja pedig az összetett góllövőlista élén állt – írja a Rangadó.hu.

Az utóbbi hetekben gödörbe került a klub, a magyar csatár nyolc mérkőzés óta nem talált be, ezeken a meccseken egy győzelem, egy döntetlen, hat vereség a Fire mérlege.

Biztosan nem segíti a Chicagót, hogy a házi gólkirály, aki a csapat góljainak harmincnégy százalékát szerezte az idei szezonban, már nyolc mérkőzés óta nem talál a kapuba. Ugyanakkor nagy hiba, óriási tévedés lenne ezt az egész mélyrepülést egyedül Nikolics nyakába varrni. Főleg, mivel ő klasszikus lesipuskás, befejező csatár, aki nem a helyzetek kialakításához, hanem azok befejezéséhez ért. Ha kevesebb a kialakított helyzet, neki is kevesebb esélye van a gólszerzésre. Márpedig az utóbbi hetekben a helyzetek kialakítását illetően is voltak nehézségei a Fire-nak.

– magyarázta Kun Tamás, a Jenkifoci szakértője.

„A Chicago még épülőben lévő csapat, amely ugyan jól kapta el a fonalat a szezon elején, de bőven van még tennivaló a kerettel. A kispad nagyon >vékony<, kevés a variációs lehetőség, nincs mód a kulcsjátékosok pihentetésére. Így a relaxáció hiányában megtörténik az elkerülhetetlen formahanyatlás” – magyarázta Kun.

De nem csak vékony a keret, további gondok is vannak, ugyanis akadnak hiányposztok:

A jobbhátvédet játszó Matt Polster eredetileg védekező középpályás volt, kényszerből került a védelem jobb oldalára. Emellett klasszikus jobbszélső támadójátékos sincs, Solignac és Alvarez is játszott ott, de egyiküknek sem ez az eredeti pozíciója. Nem véletlen, hogy a Fire meg akarta szerezni Blaszczykowskit a nyári átigazolási időszakban, de ez a kísérlet sikeretlen volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik