Foci

Marad az új címer Újpesten

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) első fokon elveszítette az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perét, így a futballklub továbbra is használhatja az új címert.

Visontai Csongor, az Újpest FC ügyvédje elmondta, csütörtökön a fővárosi törvényszéken a bíró azt állapította meg, hogy a futballklub nem sértett személyiségi jogokat az új címerrel.

Sajtóértesülések szerint a beadott személyiségi jogi kereset nyomán a bíróság nem vizsgálhatta a címercseréről szóló ügyvezetői döntés társasági szerződésnek való megfelelőségét, csak azt, hogy a futballklub megsértette-e a UTE jó hírnevét. 

Őze István, az UTE elnöke kijelentette, elutasítja azokat a kijelentéseket, miszerint az anyaegyesület és annak ügyvédei hibáztak volna a perben. Hozzátette, egyelőre még várják a bíróság hivatalos indoklását az ítéletről, annyit azonban megígérhet a szurkolóknak, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak a címerért.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. A változtatás miatt számtalan tüntetést is rendeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik