Foci

BL: három magyarból kettő sanszos

A Bajnokok Ligája playoffkörében Szalai Ádám, Korhut Mihály és Kleinheisler László miatt érdekelt a magyar labdarúgás.

Pénteken 12 órától tartották a svájci Nyonban a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörének sorsolását. Magyar érdekeltségű csapatként a BL harmadik selejtező köréből, a bajnoki ágon jutott tovább a Honvédot búcsúztató izraeli Hapeol Beer-Seva ( Korhut Mihály ), valamint a kazah Asztana (Kleinheisler László).

Két válogatott társához a nem bajnoki ágról csatlakozik harmadikként Szalai Ádám és a Hoffenheim. A Bundesliga negyedik helyén végző  csapatnak eddig nem kellett meccselnie, ők egyből a playoffkörben kezdenek.

A playoffkör első mérkőzéseit augusztus 15–16-án, a visszavágókat 22–23-án rendezik meg, így Szalaiék számára külön nehézség, hogy éles meccs még nem lesz a lábukban.

A sorsolás Kleinheisler László csapata, az Asztana a Celtic ellen küzdhet a csoportkörbe jutásért, Szalai Ádám Hoffenheimje a Liverpoollal, Korhut Mihály Hapoel Beer-Sevája pedig a Mariborral találkozik.
Mivel a Liverpool a Bayern-veréssel bombaformát mutatott, tán a Hoffenheimnek van a legkisebb esélye a főtáblára jutáshoz, míg a legkecsegtetőbb helyzetben Korhut Mihály, és a Hapoelt érezzük, de Kleinheisler és az Asztana sorsa sem kilátástalan.

BAJNOKOK LIGÁJA 2017–2018, PLAYOFFKÖR

BAJNOKI ÁG
Qarabag (azeri)–Köbenhavn (dán)
APOEL (ciprusi)–Slavia Praha (cseh)
Olympiakosz (görög)–HNK Rijeka (horvát)
Celtic (skót)–Asztana (kazah)
Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Maribor (szlovén)

NEM BAJNOKI ÁG
Istanbul Basaksehir (török)–Sevilla (spanyol)
Young Boys (svájci)–CSZKA Moszkva (orosz)
Napoli (olasz)–Nice (francia)
1899 Hoffenheim (német)–Liverpool (angol)
Sporting CP (portugál)–FCSB (román)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik