Foci

Visszaigazolta spanyol tehetségét a Barcelona

2015-ben egyszer már megvált fiatal spanyol tehetségétől, most két évvel később mégis visszavásárolja Gerard Deulofeut a Barcelona, akiért 12 millió eurót fizetnek az Evertonnak. A bejelentést követő hivatalos barcelonai közleményében az áll, a spanyol bajnoki ezüstérmes érvényesítette opcióját, és a megállapodás szerint 2019. június 30-ig szól majd a háromszoros spanyol válogatott szerződése.

A saját nevelésű játékos visszahozása több szempontból is komoly érdekében állt a Barcelonának: az opció 2018-ig volt érvényes, azaz Deulofeu ingyen távozhatott volna. Másodszor a szurkolók körében is pozitívan fest a húzás, hiszen Deulofeu a barcelonai akadémián nevelkedett. Azon az akadémián, amely az utóbbi néhány évben mintha vesztett volna fényéből.

És ne feledkezzünk meg Pedróról, a Barcelonával két bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját is nyert. Pedro az AS szerint elég csípősen nyilatkozott.

A Barcelona elveszítette a filozófiáját, sok olyan játékost tettek parkolópályára, akik azelőtt még a hátukon cipelték őket.

– mondta a Chelsea-vel májusban angol bajnokságot nyerő, a spanyol válogatottba kisebb szünet után behívót kapó spanyol.

Ennek fényében a Barca új edzőjének, Ernesto Valverdének lesz dolga bőven. Deulofeunak pedig lehetősége nyílik bemutatni, hogy helye van a világ egyik legjobb csapatában. Még mindig csak 23 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik