Foci

Lionel Messi csúnyán anyázott – eltiltják

Az argentin válogatott csapatkapitánya ékes bizonyítékát adta, olykor még nála is elszakad a cérna.

Argentina 1-0-ra veret Chilét a dél-amerikai vb-selejtezők 13. fordulájában, de a mérkőzés utózöngéi még a mai napi hangosak. Történt ugyanis, hogy Lionel Messi, aki a 16. percben értékesített egy büntetőt és ennek köszönhetően győzött az amúgy elég gyatrán futballozó kék-fehér alakulat összebalhézott a játékvezetővel.

Az összebalhézás persze kicsit sántít, mert ahhoz két félre van szükség, itt meg csak a Barcelona sztárja pattogott, egészen pontosan szólt be csúnyán az asszisztensnek. Anyázott no.

A FIFA-közleményt adott ki a meccs után, amelyben az áll, hogy Messi megsértette Emerson Augusto de Carvalho partjelzőt. Más kérdés, ez a brazil játékvezető jelentésében nem szerepel, ellenben jól olvasható szájról a videó felvételeken.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Az argentin La Nación szerint a FIFA minden bizonnyal eltiltja csapatkapitányukat és azt is tudni vélik, hogy a 29 éves, ötszörös aranylabdásra kettő vagy négy meccses pihenő vár.

Ha beigazolódik a lap információja, az azt jelenti, hogy Messi az augusztusi Uruguay, a szeptemberi Venezuela, még rosszabb esetben az októberi Peru és az utolsó vb-selejtezőt, az októberi  Ecuador elleni meccset is ki kell hagyja.

Eredmények – vb-selejtező, Dél-Amerika, 13. forduló

Uruguay – Brazília 1-4 (1-1)

Argentína – Chile 1-0 (1-0)

Kolumbia – Bolívia 1-0 (0-0)

Venezuela – Peru 2-2 (2-0)

Paraguay – Ecuador 2-1 (1-0)

Az állás: 1. Brazília 30 pont, 2. Uruguay 23, 3. Argentína 22, 4. Kolumbia 21, 5. Ecuador 20 (23-18), 6. Chile 20 (21-18), 7. Paraguay 18, 8. Peru 15, 9. Bolívia 7, 10. Venezuela 6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik