Foci

Török edzőnek kell megmentenie a német BL-csapatot

Tayfun Korkut lett a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen vezetőedzője. A klub a szombati, Borussia Dortmund ellen 6-2-re elszenvedett 6-2-es vereség után menesztette Roger Schmidtet.

A cél egyértelmű: nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni. Ez a megbízás mind a csapatnak, mind nekem egy lehetőség. Az nem zavar, hogy a szezon végéig szól a megbízatásom

– mondta a 42 éves török szakember a hétfői sajtótájékoztatón

Ahogy utalt is rá, a szerződése csak a nyárig szól. A tervek szerint július 1-től érkezhet egy új vezetőedző hosszú távra. A korábbi török válogatott Korkutnak egyébként van már Bundesliga-vezetőedzői tapasztalata, a Hannovert irányította 2014 és 2015 között. A török válogatottnál volt másodedző is.

A Bild azt írja, hogy elég sokba került Schmidt és stábjának menesztése, az edzőnek ugyanis 2019-ig szólt a szerződése. A klub nagyjából 10 millió eurót fizetett ki a távozó szakmai stábnak.

Ugyanakkor valamit lépni kellett, a csapat elég komoly gödörben van. A BL-ben az Atlético Madridtól elszenvedett 4-2-es hazai vereséggel gyakorlatilag elvesztette esélyét a negyeddöntőbe jutásra, a Német Kupából már kiesett, a Bundesligában pedig a tizedik helyre csúszott vissza úgy, hogy 11 pont a hátránya a negyedik, még BL-indulást érő helyen álló Hoffenheimtől. Innen kellene felhoznia Korkutnak a Leverkusent, úgyhogy hétfőn délután már ő vezette az edzést. Pénteken, a Werder Bremen elleni hazai mérkőzésen fog majd bemutatkozni.

Meglepő módon a Bundesligában ebben a szezonban ez volt már a kilencedik edzőváltás. Korábban a Werder Bremen, a Hamburg, a Wolfsburg (kétszer is), az Ingolstadt, a Darmstadt, az Augsburg és a Borussia Mönchengladbach is vezetőedzőt váltott.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Maja Hitij

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik