Foci

Doll: A Fradinál kicsit olyan ez, mint Angliában

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a német sport.de-nek adott interjúban úgy nyilatkozott:

Szerintem az, ahogyan edzünk és ahogyan lezajlanak a foglalkozások, ugyanaz, mint Németországban. Az viszont, amilyen közeg veszi körül a labdarúgást és ahogyan a média áll a focihoz, egészen más itt. Sokkal nagyobbak az elvárások a Bundesligában, nap mint nap a sajtó elé kell állnod, Hamburgban például nem csak az újságok, de a magazinok, és egyéb orgánumok is állandóan számon kértek. Ez hatalmas különbség. A Ferencvárosnál sokkal nyugodtabb a helyzet, hiába ez az ország legjobb és legnagyobb csapata. Mindezt nagyon pozitívnak találom, kicsit olyan, mint Angliában, ahol szinte mindig zártkapus edzések vannak, itt meg heti egy sajtóesemény és kész. Így, ahogy itt működnek a dolgok, sokkal könnyebb a labdarúgásra koncentrálni.

Az 50 éves mester a transzferpolitikáról és a Fradinál játszó német futballistákról is szót ejtett:

Sok téren kell még fejlődnünk és sok mindent meg kell oldanunk. Ilyen volt például a játékosok nyári távozása, valóságos vérátömlesztésen estünk át., mint ahogy majd a következő nyáron is többektől meg kell majd válnunk. Olyan játékosokat hozunk ide, akiket nyilván elsősorban a Bundesliga első és második osztálya vonz, így sokszor nem könnyű őket Magyarországra csábítani, de többeknek nagyon jól jött az itteni kitérő, sokat fejlődhettek vagy újra a helyes útra állhattak a Ferencvárosnál.

Az FTC a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében izgalmas első meccset játszott a Honvéddal (2-1), a bajnokságban Debrecenbe látogatnak a zöld-fehérek szombat este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik