Foci

A Real elszórakozta a csoportelsőséget, Nikolicsék az EL-ben folytatják

Szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó nyolc mérkőzését rendezték. A továbbjutásért, így a nyolcaddöntőért négy csapat harcolt. A harmadik, így Európa Ligát érő pozícióért is komoly küzdelem folyt, míg a csoportelsőség kérdése még egy kvartettben volt nyitott.

A játéknap rangadóját az F-jelű négyesben rendezték, ahol a Real Madrid és a Borussia Dortmund találkozott. A Santiago Bernabeuban a csoport első helye volt a tét, a találkozót a német együttes várta kedvezőbb helyzetből, ugyanis két ponttal megelőzték a madridiakat.

Zinedine Zidane csapatának győznie kellett ahhoz, hogy megnyerje a kvartettet, így a legjobb tizenhat között egy csoportmásodikkal találkozzon, Thomas Tuchel fiainak elég lett volna egy döntetlen is ehhez.

Egy Schürrle lövéssel indult a mérkőzést, utána viszont átvette a játék irányítását a Real, és egyre több lehetőséget alakított ki. A 18. percben Ronaldo tálalt James Rodriguez elé, de a kapujából remekül kimozduló Weidenfeller hárítani tudott.

Tíz perccel később sikerült is megszereznie a vezetést a hazai csapatnak, a dortmundi védelem bal oldala csúnyán eltolódott, Carvajal senkitől sem zavartatva adhatott középre, az érkező Benzema pedig négy méterről bepofozta (1-0).

A bekapott gól után kezdett magára találni a német gárda, több veszélyes kontrát is vezettek, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Schürrle egy szabadrúgásból egalizálhatott volna, de Navas ki tudta ütni a jobb alsó sarokba tartó csavarást.

A második játékrész egy Dembele helyzettel kezdődött, majd egy Benzema góllal folytatódott. Az 53. percben bántóan üresen maradt a francia támadó, James beadását pedig a kapuba fejelte (2-0).

2-0 után nem esett össze a Dortmund, támadtak tovább, amely a 61. percben gólt is eredményezett. Egy védelem mögé betett labdát Schmelzer passzolt középre, Aubameyang pedig értékesítette a ziccert (2-1).

Benzema könnyedén mesterhármast is szerezhetett volna, de a fejesét Reus kivágta a gólvonalról. Az utolsó 15 percben Ronaldo a kapufát találta el, majd Ramos fejesét tolta ki bravúrral Weidenfeller.

Két perccel a vége előtt aztán jött a feketeleves a Realnak. Marcelo labdavesztése után Emre Mor indította Aubameyangot, a gaboni centerezését pedig Reus bombázta a léc alá (2-2).

A döntetlennel a Borussia végzett a csoport első, míg a madridiak a második helyén.

A csoport másik mérkőzésén az Európa Liga volt a tét. A Legia Warszawának nyerni kellett a Sporting ellen, míg a portugáloknak egy iksz is tökéletes lett volna a harmadik helyhez.

A hazai pályán ismét nézők előtt pályára lépő lengyelek kezdőjéből ezúttal is kimaradt a magyar válogatott támadó, Nikolics Nemanja. Az utóbbi találkozókon egyre biztatóbb játékot nyújtó Legia 45 perc után vezetett is, köszönhetően Guilherme találatának.

A varsóiak megőrizték egygólos előnyüket, így nem kis meglepetésre a Legia végzett a harmadik helyen. Nikolics a kispadról nézte végig a 90 percet.

A G csoportban a Leicester City már páholyban volt, viszont az FC Portóra és az FC Köbenhavnre fontos feladat várt. a portugálok két ponttal előzték meg a dánokat, így egy győzelemmel biztosan övéké lett volna a második továbbjutó hely.

A Porto ennek szellemében kezdett, már a hatodik percben megszerezte a vezetést, a félidőben pedig már 3-0-ra vezetett. végül 5-0-ra diadalmaskodott a Leicester ellen. Belgiumban a Köbenhavn hiába nyert, készülhet az Európa Ligára.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A H csoportban az Olympique Lyon együttesének két góllal kellett győznie a Sevilla ellen, hogy továbbjusson. A franciáknak a győzelem sem jött össze, így az andalúzok készülhetnek a tavaszi folytatásra. A Juventus könnyedén elintézte a Dinamo Zagreb gárdáját.

Az E-jelű kvartettben a csoport első és második helye már eldőlt, így a presztízsen, valamint a győzelemért járó eurószázezreken kívül sok tétje nem volt a Leverkusen és a Monaco csörtéjének, melyet végül a németek nyertek.

A CSZKA Moszkvának győznie kellett a Wembleyben az Európa Ligáért, de ez nem sikerült a Tottenham ellen, így az angol együttes folytathatja a második számú európai kupasorozatban.

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló

E csoport:
Bayer Leverkusen – AS Monaco 3-0 (1-0)
Gólszerző: Yurchenko (30.), Brandt (48.), De Sanctis (82. – öngól)

Tottenham Hotspur – CSZKA Moszkva 3-1 (2-1)
Gólszerző: Alli (39.), Kane (45+1.), Akinfeev (78. – öngól) ill. Dzagoev (33.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) AS Monaco 11 pont, 2. (és továbbjutott) Bayer Leverkusen 10 pont, 3. (és az Európa Ligában folytatja) Tottenham Hotspur 7 pont, 4. CSZKA Moszkva 3 pont

F csoport:
Real Madrid – Borussia Dortmund 2-2 (1-0)
Gólszerző: Benzema (28., 53.) ill. Aubameyang (61.), Reus (88.)

Legia Warszawa – Sporting CP 1-0 (1-0)
Gólszerző: Guilherme (30.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Borussia Dortmund 14 pont, 2. (és továbbjutott) 12 pont, 3. (és az Európa Ligában folytatja) Legia Warszawa 4 pont, 4. Sporting CP 3 pont

G csoport:
FC Porto – Leicester City 5-0 (3-0)
Gólszerző: A. Silva (6. 64. – büntetőből), Corona (26.), Brahimi (44.), Jota (77.)

Club Brugge – FC Köbenhavn 0-2 (0-2)
Gólszerző: Mechele (8. – öngól), M. Jörgensen (15.)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Leicester City 13 pont, 2. (és továbbjutott) FC Porto 11 pont, 3. (és az Európa Ligában folytatja) FC Köbenhavn 9 pont, 4. Club Brugge 0 pont

H csoport:
Juventus – Dinamo Zagreb 2-0 (0-0)
Gólszerző: Higuain (52.), Rugani (73.)

Olympique Lyon – Sevilla 0-0 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Juventus 14 pont, 2. (és továbbjutott) Sevilla 11 pont, 3. (és az Európa Ligában folytatja) Olympique Lyon 8 pont, 4. Dinamo Zagreb 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik