Foci

Egyre több problémával kell megküzdenie Mourinhónak

Biztosan nem ilyen első néhány hónapról álmodott José Mourinho, amikor nyáron átvette a Manchester United csapatát. A portugál mester bár megnyerte a Szuperkupát, a bajnokság bukdácsol az együttesével.

A United kilenc fordulót követően hetedik a Premier League-ben, a bajnokik egyharmadát elveszítették, legutóbb pedig szeptember 24-én győztek a PL-ben. Néhány napja nagy pofonba szaladtak bele, a Chelsea 4-0-ra kiütötte őket Londonban.

Mourinho gondjait szaporítja, hogy a védelem egyik legmegbízhatóbb pontja, a nyáron a Villarealtól vásárolt Eric Bailly két hónapra kidőlt a sorból – írja a Guardian.

A bekk a vasárnapi rangadón második félidejének elején sérült meg, térdsérülése miatt az 52. percben Marcos Rojo váltotta. Az orvosi vizsgálatok megállapították, Bailly karácsony környékén térhet vissza a pályára. Viszont ebben az esetben sem számíthatna rá sokáig az edzője, a futballista ugyanis minden bizonnyal a gaboni Afrika Kupára utazik az elefántcsontparti válogatottal, amely január 14-én kezdődik.

A portugál szakember dolgát nehezíti, hogy Chris Smalling mellett Rojo és Daley Blind játszatható a védelem tengelyében, bár utóbbi kettő sem született középhátvéd.

A United szerdán a Ligakupa nyolcaddöntőjében a városi rivális City ellen lép pályára, míg szombaton az újonc Burnley gárdáját fogadják az Old Traffordon.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik