Foci

Jótékony célra ajánlotta fel fizetését a brazil válogatott futballista

Rafael da Silva 2015 augusztusában igazolt a Manchester Unitedtől az Olympique Lyon csapatához. A 26 éves játékos tavaly térdsérüléssel bajlódott, s mint az a L’Equipe-nek adott interjújából kiderült, felépüléséig lemondott a fizetéséről.

A jótékony célra felajánlott összeggel a klub alapítványát támogatta, mely egy robotot hozott létre, amivel kórházban lábadozó gyermekek beszélgethettek a csapat játékosaival a meccsnapokon.

Szeretek játszani, ezért kapom a fizetésemet, de azokban a hónapokban nem léphettem pályára. Boldog vagyok, hogy csempészhettem némi örömet a lurkók életébe

-nyilatkoza a 26 éves játékos, aki Sir Alex Ferguson és David Moyes irányítása alatt is rendszeres kezdő volt a Vörös Ördögöknél, de Louis van Gaal inkább Antonio Valenciát preferálta a jobbhátvéd posztján. Matteo Darmian tavaly júliusi érkezése után a kétszeres brazil válogatott futballista inkább úgy döntött, továbbáll, és a Ligue 1-ben keres új kihívásokat.

Ikertestvére, Fabio da Silva is Manchesterben pallérozódott, de ő már 2014 januárjában a váltás mellett döntött, azóta a Premier League-be frissen feljutott Middlesbrough együttesét erősíti.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik