Foci

Nagy: Ez a döntetlen vereséggel ért fel

Nagy Ádám csapata a Bologna majdnem megszerezte első idegenbeli győzelmét a Serie A aktuális szezonjában. Ez végül azért nem sikerült, mert a hazai pályán játszó Lazio a 97. percben büntetőből egyenlített vasárnap a két csapat bajnokiján.

A 21 éves játékos telefonon keresztül osztotta meg gondolatait a DIGI Sport heti összefoglalójában:

Sajnos ilyenkor a döntetlen vereséggel ér fel, főleg így, hogy az utolsó utáni pillanatban kaptuk a gólt. Még akkor is, ha a mérkőzés összképét nézve a második félidőben nagyon a kapunkhoz szegeztek minket. Ha ilyen szempontból nézem, akkor ez igazságos döntetlen. De mégis, egy kis szerencsével pont ezek a mérkőzések azok, amiket nagyon jó lenne, ha behúznánk, mert csak így tudunk odakerülni előbb vagy utóbb a középmezőny tetejére.

A korábbi FTC-játékos a hétvégén játszott végig először mérkőzést az olasz élvonalban, ez nemrég tudatosult csak benne:

Magam is megrökönyödtem, amikor arról olvastam a sajtóban, hogy ez volt az első végigjátszott bajnoki mérkőzésem a Bolognában. Eddig különösebben nem foglalkoztam vele, mert tudtam, hogy amikor eddig váltottunk, annak taktikai oka volt. Talán az Inter ellen volt, amikor nem ment annyira, azt én is éreztem. Magam is úgy vélem, hogy fontos lenne végigjátszani a mérkőzéseket. Azért mégiscsak más, mint amikor lekapják az embert egy félidő után, vagy amikor csak hatvan perc jut. Nagyon örültem, hogy most végig fenn maradhattam, és jó játékkal tudtam meghálálni. Tényleg nagyon taktikus az egész olasz futball, ami ránk is abszolút igaz. Azt viszont nem tudom megerősíteni, hogy idegenben más taktikával állnánk fel, mint otthon. Talán az látszódhat, hogy például egy Napoli ellen tisztában voltunk vele: megpróbáljuk letámadni őket vagy esélyünk sincs ellenük. A koncepció mindig ugyanaz, csak van, amikor hibák csúsznak a gépezetbe. Otthon egyértelműen próbálunk dominálni, de vendégként is az lenne a cél, hogy járassuk a labdát, ezzel mozgassuk, fárasszuk és idegesítsük az ellenfelet. De azért ez elég nehéz. Nápolyban én például az elején eléggé meg voltam illetődve.

Az olasz sajtó egyébként teljesen el van ájulva Nagy játékától, legutóbb azt írták, úgy harcol a pálya közepén, mint egy oroszlán. A Bologna vasárnap a Sassuolo csapatát fogadja, mely együttes három vereség mellett, csak egyszer tudott nyerni idegenben.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik