Foci

„A Fradi a Bundesligában sem vallana szégyent”

A bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatának dél-koreai játékosával, a 22 éves Rju Szung Vuval annak kapcsán beszélgetett a Blikk, hogy az ázsiai támadó hazájában 26 éves korig meg kell kezdeni a kötelező sorkatonai szolgálatot, ami alól csak különleges esetben kap felmentést bárki is.

Rju erről csak annyit mondott, hogy ez még nem aktuális a számára, most csak a focira akar koncentrálni.

És ha már foci, szóba került természetesen a Ferencváros is. Rjunak vannak németországi tapasztalatai, játszott a Bayer Leverkusenben (onnan érkezett kölcsönbe a Fradihoz), a Braunschweigben és a Bielefeldben is. Illedelmesen annyit mondott a magyar és a német foci összevetéséről, hogy vannak azért hasonlóságok, bár az iram nem tartozik ezek közé.

A Ferencváros kiváló csapat, Németországban sem vallana szégyent. Az FTC-nél sokat kell járatni a labdát, kombinatívabb a játék, több is a gól, elsősorban ezt emelném ki

– mondta a Blikknek a dél-koreai támadó, akinek elmondása szerint nagyon ízlik a gulyásleves.

A bajnokság egyharmadánál a Ferencváros a harmadik a bajnokságban, három ponttal van elmaradva a címvédő a listavezető Vasas mögött. Bernd Storck szövetségi kapitány kérésére ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót (ezt a döntést épp Thomas Doll, az FTC trénere kritizálta), a válogatott egyelőre a Magyarországon játszókkal készül a soron következő két vb-selejtezőjére. Az NB I-ben így legközelebb október 15-én rendeznek fordulót, a Fradi akkor a Haladás vendége lesz.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik