Foci

Véber Györgynek nem tetszik, hogy sok a külföldi edző az NB I-ben, a színvonal pedig elszomorítja

A Goal magyar oldala készített interjút Véber Györggyel, aki egy ideje a megye I-ben szereplő Nagykőrös focicsapatának edzője. Mint mondta, élvezi a munkát és ő is tud újat tanulni nap mint nap, de majd magasabb osztályban is dolgozna a jövőben.

Úgy látja azonban, hogy nehéz az NB I-ben munkát kapni, bár az NB II-ben és az NB III-ban is olyan körülmények vannak, hogy szép kihívásnak tartaná azt is. Van azonban valami, amivel nagyon nem ért egyet.

Nem tetszik, hogy ennyire bízunk a külföldi szakemberekben, amikor számos magyar edző hever parlagon. Ha megnézzük, akkor az utóbbi évtizedekben igazából semmilyen maradandót nem alkottak, ami indokolná, hogy ennyire favorizáljuk őket.

Vébert az NB I színvonala is elszomorítja, szerinte a 12 csapatos bajnokság nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a csapatok többsége csak védekezik. Pedig, ha jó lenne a foci, több lenne a néző is.

A válogatottról azt mondta, az Eb-szereplés fantasztikus volt, viszont nem lesz komoly esélyünk kijutni a világbajnokságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik