Foci

Hamarosan újabb stadionavató lesz Budapesten

Hidegkuti Stadion (hidegkuti stadion, )
Hidegkuti Stadion (hidegkuti stadion, )

 

Az MTK honlapja arról számolt be, hogy az eredeti tervektől eltérően, a válogatott szünet miatt október 13-án nyitja meg kapuit az új Hidegkuti Nándor Stadion. Így október 22-én a Gyirmótot már egészen biztosan új otthonában fogadhatják a kék-fehérek.

A többlet időt kihasználva az MTK a későbbi, a fejlesztési területekhez tartozó legfontosabb munkálatokat tartalékidő nélkül, még a megnyitó előtt elvégeztetheti.

Környezettudatos stadion

A régi MTK-stadion fejépületének, lelátóinak és pályájának bontása folyamán közel 24 ezer tonna kitermelt talaj és 15 ezer tonna betontörmelék keletkezett, amit aztán ledaráltak. Így a betondarálék és kitermelt föld jelentős része az új stadion alépítményeibe, útjaiba és a tereprendezéséhez került felhasználásra. 

Ilyen például a stadion Salgótarjáni úti, eredetileg árkádszerűen nyitott oldalának beépítése bérleményi területekké, vagy az úgynevezett sky boxok nagyobb számban történő teljes kiépítése. Ezen feladatok elvégzésének a megszervezése természetesen kihat a környezet és egyes belső részek teljes kiépítésére is. A déli homlokzat építése visszahat a szomszédos homlokzat szigetelésének befejezésére, a nagy mennyiségű anyag szállításához szükséges út térkőburkolata csak a pluszmunkák elvégzése után fejezhető be, a burkolatok védelmét szolgáló takarások eltávolítására, vagy éppen a végső takarítás elvégzésére is ekkor kerülhet majd sor. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik