Foci

A legelején sokkolták, mégsem bosszús az Arsenal a BL-rangadó után

Rögtön rangadót rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. fordulójában, az A csoportban, a PSG-Arsenal meccsnek ráadásul magyar érdekeltsége is volt, Kassai Viktor volt ugyanis a játékvezető. Nagyon bekezdett a bajnokságban egyelőre botladozó párizsi csapat, egy tökéletesen végigvitt kontra végén Cavani már a 42. másodpercben megszerezte a vezetést.

A londoni csapat ilyen gyorsan még nem kapott gólt a BL-ben.

Az uruguayi csatár a leshatáron lépett ki, az angol lapok közül biztosan lesz olyan, amelyik szerint le kellett volna fújni az akciót. A franciák pedig biztosan Kassaival értenek majd egyet.

A Paris Saint-Germain akár el is dönthette volna az első félidőben a meccset: Di Maríának volt egy gólba tartó szöglete, amit Ospina tornázott ki a léc alól, valamint Cavaninak volt két hatalmas ziccere, de előbb az üres kapu mellé lőtt, majd luftot rúgott a tizenhatoson belül.

A második félidő elején már veszélyesebben focizott az Arsenal, de a PSG lőhette volna a második gólt, Di María azonban hosszan szöktette magát. Az argentin elesett azért biztos, ami biztos Monreal mellett, Kassai azonban jó ítéletet hozott, amikor kirúgást ítélt az 54. percben.

Pörgős, mindkét oldalon helyzeteket hozó játék volt a folytatásban is, pont az ilyen meccsek miatt szeretik az emberek a Bajnokok Ligáját. A PSG aztán a 69. percben is megnyerhette volna a meccset, de Ospina óriásit védett Cavani újabb ziccerénél.

Bánhatta is a sok elpuskázott lehetőséget a francia csapat: Iwobi lövését Areola szenzációs bravúrral hárította, a kipattanónál azonban már tehetetlen volt, Alexis Sanchez egyenlített a 78. percben.

A lefújásig nem unatkoztunk: előbb Cavani hagyott ki egy újabb ziccert, majd Areola nyert meg ismét egy Iwobi elleni párharcot. A végén még Kassai kiosztott egy-egy sárgát Verrattinak és Giroud-nak, és mivel mindkettejüknek volt korábbról, mindketten kiálltak. Marquinhos az utolsó utáni pillanatban kihagyott egy közeli fejest, 1-1 lett vége ennek a fantasztikus meccsnek.

Az A csoport másik meccsén el is könyvelhettük az 1. forduló egyik meglepetését: a bolgár Ludogorets Bázelben játszott 1-1-et.

A B csoportban a Napoli a kijevi olimpiai stadionból hozta el a három pontot hátrányból fordítva. A Benfica a hajrában engedte ki a győzelmet a kezéből a Besiktas ellen.

A C csoportban a triplázó Lionel Messi vezérletével a Barcelona 7-0-ra ütötte ki a Celticet. A C és a D csoport történéseiről ITT olvashatsz bővebben. ITT pedig arról, miért halasztották el a Manchester City – Borussia Mönchengladbach mérkőzést. (Nyitókép: Getty Images/Xavier Laine)

Eredmények – Bajnokok Ligája, 1. forduló

A csoport:

PSG (francia) – Arsenal (angol) 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cavani (1.) illetve Sanchez (78.)
Piros lap: Verratti (90+4.) illetve Giroud (90+4.)

Basel (svájci) – Ludogorets (bolgár) 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Steffen (79.) illetve Cafu (45.)

B csoport:

Dinamo Kijev (ukrán) – Napoli (olasz) 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Garmash (26.) illetve Milik (36., 45+2.)
Piros lap: Sydorcuk (68.)

Benfica (portugál) – Besiktas (török) 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cervi (12.) illetve Talisca (90+3.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik