Foci

Foci vb 2018: ultramázlis gólt lőtt Izland

Eb-csoportellenfelünk ezúttal a 2018-as világbajnoki selejtező I-csoportjának első meccsén Ukrajnából hozott el egy pontot. De hogy?Kijevben az ukrán nézők döbbentem szemlélték, amint az ötödik percben a loboncos hajú Birkir Bjarnason zseniálisan kiugratja Alfred Finnbogasont, aki jobb belsővel megpróbálja a lasztit a kapuba emelni a kimozduló Pyatov kapus mellett, felett.

Ez ugye eddig egy szimpla jelenet, de eztán jött a nézőket boldogtalanító ultramázli: a kapus bal térdéről épp az ukrán csapatkapitány, a belső védő Olakszendr Kucser fejére pattant a labda, onnan vissza Finnbogason elé, aki köszönte szépen a kényszerítőt, másodjára már az üres kapuba emelt.

Az ukránok becsületére legyen mondva, nem dőltek össze, a 41. percben Jarmolenko révén döntetlenre hozták a meccset.

A spanyol együttes Diego Costa korai találatával került előnybe a liechtensteini csapat ellen, majd a második félidő első felében 12 perc alatt négyszer is eredményes volt, és végül 8-0-ra diadalmaskodott.

Az olaszok már két góllal is vezettek Izraelben, ám a hazaiak egy pazar megoldással szépítettek a szünet előtt. A Squadra Azzurra tíz emberrel fejezte be a találkozót, mivel az izraeli találat előtt nagyot hibázó Giorgio Chiellini az 55. percben megkapta második sárga lapját. Az olasz válogatott ennek ellenére őrizni tudta előnyét a több helyzetet kialakító izraeliekkel szemben, sőt, a hajrában szerzett góllal növelte is a különbséget, és 3-1-re győzött.

A finnek hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a koszovói válogatottal. A vendégeknél több olyan futballista – így az egyenlítő gólt büntetőből megszerző, húszszoros norvég válogatott Valon Berisha – is pályára lépett, akinek a nemzetközi szövetség (FIFA) néhány órával a találkozó előtt adta meg a játékengedélyt, miután korábban más ország válogatottjában szerepelt.

A csoport másik két összecsapásán, a horvát-török, valamint az ukrán-izlandi mérkőzéseken egyformán 1-1-es döntetlen született.
Az albán-macedón találkozó – az európai szövetség honlapja szerint – a 77. percben, 1-1-es állásnál a rossz időjárási körülmények miatt félbeszakadt.

A magyar válogatott kedden, 20,45-kor, Feröer-szigetek legjobbjai ellen kezdi meg szereplését.

Labdarúgó-világbajnokság 2018, selejtezők, 1. forduló, eredmények:

D csoport:
Szerbia-Írország 2-2 (0-1)
Wales-Moldova 4-0 (2-0)
korábban:
Grúzia-Ausztria 1-2 (0-2)

G csoport:
Izrael-Olaszország 1-3 (1-2)
Spanyolország-Liechtenstein 8-0 (1-0)
Albánia-Macedónia – félbeszakadt

I csoport:
Horvátország-Törökország 1-1 (1-1)
Ukrajna-Izland 1-1 (1-1)
Finnország-Koszovó 1-1 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik