Foci

Dzsudzsákot luxuskörülmények várták az araboknál, de az álma egy német középcsapat

Dzsudzsák Balázs menedzsere a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának volt a vendége és ott foglalta össze játékosa pályafutását. Vörösbaranyi József őszintén vallott a PSV utáni időszakról, mi motiválta őket az egyes átigazolásoknál, mikor, miért döntöttek egy-egy csapat mellett, vagy ellene.

A jelenről:

Balázzsal beszélgettünk az Eb előtt, szeretett volna Európában játszani, Németország volt az első számú prioritás, dolgoztunk azon, hogy a Bundesligába menjen, de nem volt konkrét ajánlat, csak tapogatózás. A részünkről nem a pénzen múlott. A törökök két hónapig kitartóan vártak az ajánlatokat Dzsudzsákért, de mivel nem jött olyan, ami számukra és számunkra is kedvező, nem vártak tovább, mi pedig szétnéztünk az opciók között. Álomszerű a helyzet az araboknál. Leültünk Javier Aguirre edzővel beszélni, nagyon kedvesen fogadták Balázst. Mindent megtesz majd, hogy jól szerepeljen. Néhány napja megérkezett a klubhoz, luxuskörülmények várják, de ott ez elfogadott, nem meglepő. Csinálja a dolgát, jól érzi magát. Tegnap este az edzés után felhívott, elmondta, hogy borzasztó meleg van, de azt is, hogy minden mennyire rendben van, és jólesett neki, hogy az edzője jelezte, már tíz éve is szerződtetni akarta, és örül neki, hogy végre együtt dolgozhatnak.

2years in Abu Dhabi✒️⚽️

Dzsudzsak Balazs (@balazsdzsudzsak7) által közzétett fénykép, 2016. Aug 10., 11:20 PDT

A múltról:

Sokat beszélgettünk a kezdetekről. Az Anzsinál sztárcsapatot akartak építeni, de fél év után látszott, nem sikerül. Nem ezt az utat kellett volna választanunk, együtt hibáztunk. Mindig az volt a cél, hogy visszajöjjünk Európába egy nagy csapathoz. Akkor hoztunk egy döntést, ami után a Dinamónál még konkrét ajánlatot kaptunk a Liverpooltól, lett volna lehetőség Nyugat-Európába szerződni, de a moszkvaiak akkor ragaszkodtak hozzá.

A jövőről:

Hogy van-e még esélye az előrelépésre két év után? Hiszek benne, hogy igen. Ingyen igazolhatóként remélem, hogy Németországba kerülhet. Ha nem is a legjobbak közé, de egy középcsapathoz mindenképpen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik