Foci

Japán csatárt igazol az Arsenal

A londoni labdarúgócsapat hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Sanfrecce Hiroshima együttesével Takuma Asano átigazolásában. Sajtóhírek szerint 5 millió euró körül lehet a vételára. A 21 éves csatárnak már csak az ilyenkor szokásos orvosin kell átesnie, és aláírhatja szerződését az Arsenalnál.

Fényes jövő előtt áll. Nagyszerűen kezdte a karrierjét Japánban, azon leszünk, hogy a következő években nálunk még tovább fejlődjön

– mondta el a klubhonlapnak Arséne Wenger.

Takuma Asano 2013 óta erősíti a hiroshimai csapatot, minden sorozatot figyelmbe véve 83 meccsen 21 gólt szerzett. Kétszeres japán bajnok és háromszoros japán Szuperkupa-győztes, emellett 2015 óta öt alkalommal játszott hazája válogatottjában, ott lesz a riói olimpián is.

2015-ben a J-League legjobb fiatal játékosának választották. Állítólag Theo Walcottnál is gyorsabb, a góllövés mellett pedig a társakat is helyzetbe tudja hozni. Nagy fogás lehet így az Arsenal számára, ráadásul megszerzésével anyagilag is jól járhatnak az Ágyúsok, gondoljunk csak az ázsiai piacra.

Itt egy összeállítás a fiatal játékosról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik