Foci

A románok meglepték a spanyolokat, Casillas rekordot döntött

Kapott gól nélküli mérkőzésen lett csúcstartó a Real Madrid korábbi kapusa.

Vasárnap este Románia ellen játszott felkészülési mérkőzést a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott. A Kolozsvár Arénában ez volt az első válogatott találkozó, amely rögtön nézőcsúcsot is döntött, 29 ezer ember még egyszer sem ment ki a 2011 októberében átadott stadionba.

Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszott Spanyolország, Ciprian Tatarusanu kapusnak csak Marc Bartra és Pedro kísérleténél kellett nagyobb védést bemutatnia. A románok gyors szélsőik játékára építettek, amellyel többször is zavarba tudták hozni a vendégeket. Nicolae Stanciu járt legközelebb a gólszerzéshez, de két próbálkozását is védte Iker Casillas.

A fordulást követően romlott a játék színvonala, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. A hajrában mindkét csapat szeretett volna tizenegyest kapni, de Cesc Fabregas és Stanciu esésénél sem látott szabálytalanságot a francia játékvezető.

Kapott gól nélkül ünnepelte 166. válogatottságát Casillas, amellyel csúcstartó lett Európában. Az FC Porto jelenlegi portása a lett Vitalijs Astafjevset hagyta le, aki 165 alkalommal öltötte magára a válogatott mezt. Így ő lett a legtöbb válogatottsággal rendelkező európai labdarúgó.

A spanyol hálóőr 2000. június 3-án Svédország ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben, 19 évesen és 14 naposan. A világon csak öten előzik meg, a csúcstartó Ahmed Hasszan, aki 184-szer lépett pályára az egyiptomi válogatottban.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Románia – Spanyolország 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik