Rudolf-Gergely(430x286).png (rudolf gergely, )
Foci

Úgy herdálta a pénzt a Videoton, mintha nem lenne holnap

24.hu
24.hu

2016. 03. 17. 16:45

Utánajártunk mennyire is volt túlfizetve Rudolf Gergely a havi hárommilliós fizetésével. Megnyugodhatunk, nagyon.
Korábban a témában:

A száraz hír: Rudolf Gergelyt szerdán kitették a Videoton keretéből. A székesfehérvári csapat tavaly nyár közepén még Burcsa Győző egyik utolsó, kétségbeesett intézkedéseként igazolta le a játékost. A sportigazgató Rudolffal próbálta menteni a menthetetlent, barátja, Bernard Casoni edző eredménytelenségét.

Rudolf diósgyőri, majd győri formáját látva már akkor sejteni lehetett, hogy nem ő lesz a bajnokcsapat húzóembere. Ennek ellenére a Franciaországban, a Nancy akadémiáján nevelkedett labdarúgó irreálisan magas fizetési igénnyel érkezett, amit meg is adtak neki. A Videotonnak telik rá. A klub tulajdonosa Garancsi István, a “szerethető oligarcha”, aki nem sajnálja a máshol megkeresett pénzt a labdarúgásra költeni.

diósgyőri vtk, rudolf gergely (diósgyőri vtk, rudolf gergely, )
Rudolf Gergelyt (17-es mezben) már Diósgyőrben is idő előtt lapátra tette a klubvezetés Fotó: MTI

A Bors úgy tudja, a klubvezetésnek abból lett elege, hogy az egykor szebb napokat megélt, 28-szoros válogatott csatár sehogy sem tudott formába lendülni. A 2015/16-os NB1-es bajnokság kezdete óta kilenc meccsen lépett csak pályára, ahol összesen 255 percet töltött, de gólt nem sikerült szereznie. Azzal sem nyerhette el a vezetés szimpátiáját, hogy folyamatosan sérülések gyötörték, vagy legalábbis ezzel indokolta időszakos alkalmatlanságát a játékra.

Azt végképp luxusnak érezhette a Vidi, hogy a kispadra szorult játékos nettó tízezer eurós, hárommillió forintos havi fizetést vett fel – prémium nélkül.

Ez utóbbi szintén a Bors állítása, és annyira mellbevágó, hogy sebtiben utánanéztünk, mely bajnokság, mekkora átlagfizetést tud biztosítani játékosainak.

DailyMail 2014-ben készített egy összefoglaló elemzést amely kristálytisztán szemünk elé tárja a tényeket.

Fizetési átlagok a világ labdarúgó bajnokságaiban (2014)

Az összehasonlítás egyszerűsítése érdekében Rudolf hárommilliós havi fizetését, heti bérezésre – a lista második hasábja a játékosok átlagos heti fizetését közli – és angol fizetőeszközre átváltva durván kétezer fontot kapunk. A csatár ezzel a – magyar szinten messze kiemelkedő – jövedelemmel a svéd, a lengyel és a norvég labdarúgóligák átlagbérét közelíti meg. Megjegyzendő, gazdasági potenciál, piaci elvek szerinti működés – értsd, csak azt költik el, amit a csapat jogdíjakból megtermel – szintjén mindhárom liga jóval a magyar előtt jár.

A listán az OTP Bank Liga ugyan nem szerepel, de az NB1 jelenlegi fizetési átlagát valahol a chilei és a horvát bajnokság köré tehetnénk.

Bokor Gábor

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Hat perc alatt háromszor rúgták ki a labdát a stadionból a román bajnokin
Dejected Adam Bogdan of Liverpool during the English championship Premier League football match between Watford and Liverpool on December 20, 2015 at Vicarage Road in Watford, England. Photo Michael Zemanek / Backpage Images / DPPIBogdán három gólt kapott a kupaelődöntőben