Foci

24-szeres magyar válogatott védővel erősített a Vasas

Korcsmár Zsolt (korcsmár zsolt, )
Korcsmár Zsolt (korcsmár zsolt, )
Másfél évre írt alá a Németországból hazatérő 27 éves futballista.

Arról már a hét elején felröppentek a hírek, hogy a német másodosztályú Greuther Fürth csapatában futballozó Korcsmár Zsolt a Vasas együtteséhez igazolhat. A transzfer péntek délután vált hivatalossá, akkor ugyanis az NB I-ben szereplő klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a középhátvéd másfél éves szerződést kötött a gárdával.

Korcsmár az első osztályban korábban az Újpest FC színeiben játszott, ott 96 mérkőzésen 12 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. 2010-ben légiósnak állt, előbb a norvég Brann Bergen, majd a német Fürth színeiben játszott. A válogatottban 24-szer lépett pályára, legutóbbi 2014 októberében, a bukaresti 1-1 alkalmával.

A 27 éves játékos egy súlyos sérülésen van túl, nagyjából egy éve nem játszott mérkőzést keresztszalag szakadás miatt. Most már viszont teljesen egészséges, péntek délután az edzésen is részt vett. Új csapata színeiben a szombati Dorog elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozhat be.

Klubváltása a közelgő Európa-bajnokság miatt érhető, amennyiben be akar kerülni az utazó keretbe, folyamatosan játszania kell.

A Vasas jövő hét szombaton a DVSC-TEVA otthonában játssza első tavaszi mérkőzését az OTP Bank Ligában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik