Foci
útlezárás, győr, eto park, helyi közlekedés (útlezárás, győr, eto park, helyi közlekedés)

Komoly veszteséget termel a győri ETO Park

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 12:56

Ami biztos, valakinek ezt folyamatosan finanszíroznia kell.

Alapvetően nem volt annak idején hülye elképzelés Tarsoly Csabától az ETO Park. Olyan beruházást tervezett, ahol a Magyarországon veszteségre ítélt labdarúgás költségvetési hiányát többek közt a stadion mellett épített pláza és szálloda nyereségével finanszírozza, hozza egyensúlyba.

A terv, legalábbis papíron, a nagyközönség felé ez volt és fel is épült minden, annak rendje és módja szerint. A Questor-csőd óta már azt is tudjuk hogyan, miből.

A Figyelő csütörtöki számában arról olvashatunk, vajon mekkora summába kerül a parlagon hagyott létesítményhalmaz a városnak, illetve az államnak.

A lap szerint a stadion felépítéséhez Tarsoly összesen 17 milliárd forint bankhitelt kapott az államtól és a kintlévőségből és a kamataiból aligha lát viszont néhány milliárdnál többet az állam. A hotelt és a plázát talán lehet értékesíteni, a stadiont azonban aligha, piaci alapú vevőnek se híre, se hamva.

A még mindig működő ETO Futball és Futsal Kft. gazdálkodása is veszteséges. 2015-ben a 461 millió forintos bevétel 96 százalékát a Társasági Adóból remélte a klub, ellenben a kiadásaik 631 millióra rúgnak.

Megjegyezzük, az elgondolkodtató, hogy a cég MLSZ-hez leadott sportfejlesztési programjában összes hárommillió forint szerepel, mint saját bevétel (tagdíj és jegybevétel). Már csak azért is, mert a futball- és futsallklub utánpótlásában nagyjából 300 sportolót tartanak számon, akik ezek szerint havi szinten, fejenként kevesebb mint 1000 forint tagdíjat fizetnek, és akkor a jegybevételt nem is számoltuk…

Ami biztos, valakinek a veszteséget folyamatosan finanszíroznia kell.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

383356 17: The execution bed sits empty on Death Row April 25, 1997 at Texas Death Row in Huntsville, Texas. About 450 prisoners are on the Row. Texas has the most executions in the US each year. The inmates are executed by lethal injection. (Photo by Per-Anders Pettersson/Liaison)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.