útlezárás, győr, eto park, helyi közlekedés (útlezárás, győr, eto park, helyi közlekedés)
Foci

Komoly veszteséget termel a győri ETO Park

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 12:56

Ami biztos, valakinek ezt folyamatosan finanszíroznia kell.

Alapvetően nem volt annak idején hülye elképzelés Tarsoly Csabától az ETO Park. Olyan beruházást tervezett, ahol a Magyarországon veszteségre ítélt labdarúgás költségvetési hiányát többek közt a stadion mellett épített pláza és szálloda nyereségével finanszírozza, hozza egyensúlyba.

A terv, legalábbis papíron, a nagyközönség felé ez volt és fel is épült minden, annak rendje és módja szerint. A Questor-csőd óta már azt is tudjuk hogyan, miből.

A Figyelő csütörtöki számában arról olvashatunk, vajon mekkora summába kerül a parlagon hagyott létesítményhalmaz a városnak, illetve az államnak.

A lap szerint a stadion felépítéséhez Tarsoly összesen 17 milliárd forint bankhitelt kapott az államtól és a kintlévőségből és a kamataiból aligha lát viszont néhány milliárdnál többet az állam. A hotelt és a plázát talán lehet értékesíteni, a stadiont azonban aligha, piaci alapú vevőnek se híre, se hamva.

A még mindig működő ETO Futball és Futsal Kft. gazdálkodása is veszteséges. 2015-ben a 461 millió forintos bevétel 96 százalékát a Társasági Adóból remélte a klub, ellenben a kiadásaik 631 millióra rúgnak.

Megjegyezzük, az elgondolkodtató, hogy a cég MLSZ-hez leadott sportfejlesztési programjában összes hárommillió forint szerepel, mint saját bevétel (tagdíj és jegybevétel). Már csak azért is, mert a futball- és futsallklub utánpótlásában nagyjából 300 sportolót tartanak számon, akik ezek szerint havi szinten, fejenként kevesebb mint 1000 forint tagdíjat fizetnek, és akkor a jegybevételt nem is számoltuk…

Ami biztos, valakinek a veszteséget folyamatosan finanszíroznia kell.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Hertha coach Pal Dardai pictured before the German Bungesliga football match between Hertha BSC and FC Augsburg at the Olympic Stadium in Berlin, Germany, 23 January 2016. PHOTO: ANNEGRET HILSE/DPA 

(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)Dárdai oda megy, ahol tíz éve csak pofozzák
Barcelona's Brazilian forward Neymar grimaces during the Spanish league football match Sevilla FC vs Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on October 3, 2015.   AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLERÚr isten, mit művelt Neymar!