Foci

Új stadiont is építhet horvát csapatánál Mészáros Lőrinc

A következő öt évben nagyjából tizenhárom millió eurót költene leendő klubjára az üzletember.

Amint arról már szerdán beszámoltunk, hozzávetőlegesen 4 millió forintért a Puskás Akadémia kuratóriumának elnökéé, Mészáros Lőrincé lesz a horvát élvonalbeli NK Osijek csapatát működtető társaság 46,6 százaléka. A magyar vállalkozó eszéki üzlettársával, Ivan Meštroviccsal a klub többségi tulajdonosa is lehet, amennyiben hivatalosan is aláírásra kerül a szerződés. Ehhez viszont az is kell, hogy a helyi vízművek, a csődeljárás alatt álló bank, valamint egy városi rész tulajdonrésze is átkerüljön az új befektetőhöz.

A Vecernji List nevű horvát lap szerint Mészáros nemcsak a tulajdonrészt vásárolná meg, hanem kifizetné a klub 2-3 millió eurós adósságát is. Ráadásul az eszéki stadion rendbetételét is célként tűzte ki, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a jelenlegi létesítményt újítanák-e fel, vagy egy teljesen új aréna épülne.

A portál szerint a letétbe helyezett kétmillió euró a klub éves költségvetését is jelentené. A következő öt évben nagyjából tizenhárom millió eurót költene új csapatára Mészáros.

A jövőben a csapat megerősítésén is elkezdenének dolgozni, az cél ugyanis az európai kupaszereplés. Horvát és külföldi üzletemberek érkezéséről is lehet hallani.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik