Foci

Négymillió forintért Mészáros Lőrinc cégéé lett a horvát focicsapat

Minimáláron jutott hozzá a csapathoz a vállalkozó. Jelentős tartozása van a klubnak, melynek egy részét záros hátáridőn belül rendezni kell.

Már novemberben felmerült annak a lehetősége, hogy a Puskás kft. 100 százalékos tulajdonosa, a Felcsúti Puskás Akadémiát működtető Utánpótlás Neveléséért Alapítvány – melynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc – megveszi a horvát élvonalbeli NK Osijek csapatát.

Január elején egy horvát lap már arról számolt be, a decemberi végéig időpontig csak a felcsúti polgármester cége tett vételi ajánlatot.

A csakfoci.hu pedig arról írt, hogy az eszéki városi tanács keddi ülésén döntés született arról, hogy 100 ezer kunáért (kb. 4 millió forintért) Mészáros Lőrinc cégéé lesz az NK Osijeket működtető gazdasági társaság 46,6 százaléka.

Mészáros minimáláron vette meg a csapatot, amelynek viszont jelentős adósságai (nagyjából hárommillió euró) vannak. Ezek egy részét záros hátáridőn belül rendezni kell. A vállalkozó egy eszéki üzlettárssal, Ivan Meštrović-csal a klub többségi tulajdonosa is lehet, amennyiben hivatalosan is aláírásra kerül a szerződés, ha a helyi vízművek, a csődeljárás alatt álló városi bank és egy városi cég tulajdonrésze is átkerül az új befektetőkhöz.

A döntést jóváhagyó testület ülésén elhangzott, hogy ha nem érkezik a magyarországi ajánlat, akkor csődbe mehetett volna a nagy múltú eszéki klub, a befektető érkezésével viszont megúszhatják a megszűnést.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik