Foci

Bundesliga: Lewandowski felfoghatatlan ötöse, Dárdaiékon ámul Európa

A német labdarúgó-bajnokság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nem csoda: a Bundesliga-csapatok hétről-hétre magas színvonalú mérkőzésekkel örvendeztetnek meg minket. Ki is gyűjtöttünk öt meccset, melyek lehet nem voltak a legjobbak 2015-ben, de az biztos, hogy sokat beszéltek róluk.

Február 14., 21. forduló: Bayer Leverkusen – Wolfsburg 4-5 (0-3)

Rögtön egy erős darabbal indul az összefoglaló, mivel ilyen, thrillerbe illő meccset ritkán látni. A Wolfsburg nagyszerű idényt produkált és úgy tűnt, majd Leverkusenben is kiütéses győzelmet arat, a 29. percben már 0-3-at mutatott az eredményjelző.

Volt válasza a Leverkusennek, mivel Son a hátára vette a csapatot, lőtt szabálytalannak tűnő és szépségdíjas gólt is, összesen háromig jutott. Mellette Bellarabi is betalált, a 71. percben így már 4-4 volt az állás. A túloldalon is volt azonban egy megállíthatatlan játékos, Dost a 93. percben nyerte meg övéinek a meccset.

Ez volt a negyedik gólja a mérkőzésen.

Március 1., 23. forduló: Werder Bremen – Wolfsburg 3-5 (3-2)

Valóságos érzelmi hullámvasút lehetett a brémai szurkolóknak a Wolfsburg elleni meccs. 3-2-re vezettek egy félidő után, úgy, tűnt, hogy akér egy nagy skalpot is begyűjthetnek.

Ehhez képest az 53. percben már el is veszítették a meccset.

Már a találkozó első fél órája őrült forgatókönyvet hozott, a Werder ilyen rövid idő alatt is háromszor került előnybe. A fordulás után percekig csak egy csapat volt a pályán, nagyon bekezdtek a vendégek, Dost és De Bruyne vezérletével valósággal bedarálták ellenfelüket. A teljesen lesokkolt hazaiak a folytatásban már nem is tudtak érdemben hozzászólni az összecsapáshoz.

Augusztus 15., 1. forduló: Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach 4-0 (3-0)

Ne szépítsük: csapnivaló volt a dortmundiak előző szezonja, ami a hétéves Klopp-éra végét is jelentette. A helyét Thomas Tuchel vette át, az első bajnokiján pedig a mindenkire veszélyes Borussia Mönchengladbach látogatott a Signal-Iduna Parkba.

A házigazda élvezetes, felszabadult játékkal mutatkozott be saját közönsége előtt a bajnokságban, már az első félidőben ellépett 3-0-ra, elsősorban Pierre-Emercik Aubameyang jó játékának köszönhetően. Meg sem álltak 4-0-ig, és

ez a végeredmény még a Mönchengladbachra nézve volt hízelgő.

A BVB lenullázta ellenfelét és ezzel a sikerrel jelezte, ismét számolni kell vele a Bundesliga-szezonban. A második helyen telelnek a dortmundiak.

Szeptember 22., 6. forduló: Bayern München – Wolfsburg 5-1 (0-1)

Egy félidő után meglepetésre a Wolfsburg vezetett az Allianz Arénában, úgy tűnt, saját otthonában fricskázhatják meg a címvédőt. Pep Guardiola aztán becserélte a szünetben azt a Robert Lewandowskit, aki bokasérülése miatt nem kezdett.

A lengyel csatár szédületes produkcióval rukkolt elő, a mai napig foglalkozik vele a sajtó – nem véletlenül. Lewandowski ugyanis beállt, lőtt gólt jobbal, ballal, közelről és távolról egyaránt, összesen öt találatig jutott.

Nyolc perc 59 másodperc alatt hozta össze mindezt.

A lengyel támadó az első, aki csereként beállva ötször talált a hálóba a Bundesligában. Emellett a leggyorsabb mesterhármas (3:22 perc), mesternégyes (5:42 perc) és mesterötös (8:59 perc) is az ő nevéhez fűződik. Be is került a Guinness-rekordok könyvébe.

December 20., 17. forduló: Hertha BSC – Mainz 2-0 (1-0)

Berlinben írják épp a szezon sikersztoriját, a toll ráadásul Dárdai Pál kezében van. A magyar szakembert év elején nevezték ki a csapat élére, irányításával sikerült bennmaradni az élvonalban, meg is erősítették a posztján. Bejött a húzás, a 2015/16-os idényben ugyanis

egész Európa a Hertha csodájára jár.

A fővárosiaktól mindenki azt várta, majd ismét a tabella hátsó régiójában vívják meg a maguk harcát, ehhez képest a Bundesliga egyik legstabilabb csapatáról beszélünk. A Mainz elleni például már a Hertha tízedik bajnoki győzelme volt, ennek is köszönhetően a Bayern München és a Borussia Dortmund mögött a harmadik helyen telel.

Így köszönték meg a szurkolók az őszt a Mainz legyőzése után:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik