Foci

Egyre több meccs marad el a migránshelyzet miatt Somogyban

A megyei bajnokságban szereplő csapatok több játékosát is a határra vezényelték, így nem tudtak kiállni az aktuális fordulóban.

Nincs irigylésre méltó helyzetben a somogyi labdarúgás. Az országba érkező migránsok miatt a megyei bajnokságokban egyre több mérkőzést kell elhalasztani – írja a sonline.hu.

A IV. osztályban szereplő Kaposújlak már a második találkozóját volt kénytelen lemondani, míg a Gyékényes együttese az idegenbeli találkozóra nem tudott elutazni. Amatőr futballistákról beszélünk, akik a munka mellett hétvégén rúgják a bőrt. Számukra is a munka fontosabb, főleg, hogy többen rendvédelmi szerveknél dolgoznak, így a határra vezényelték őket a kialakult helyzet miatt.

A Somogy Megyei Igazgatóság első embere, Csendes Balázs a következőket mondta: „A migránshelyzet természetesen a többi somogyi határmenti, illetve ahhoz közeli település labdarúgóklubját is érinti, akik részt vettek a határzár építésében és/vagy ott teljesítenek szolgálatot. Hasonló okok miatt hiányzik a játékvezetők hét-nyolc százaléka, s voltak ellenőrök is, akik jelezték, hogy talán majd jövő januártól számíthatunk ismét rájuk.”

Az igazgató abban reménykedik, hogy a hideg idő beálltával egyre kevesebb migráns érkezik, valamint, hogy Zalába tevődik át a fő útvonaluk, így pedig be lehet majd pótolni az elmaradt mérkőzéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik